Vad är en demonstration?

en demonstration är en typ av protest där strejkande arbetare ihop utanför en arbetsplats att göra människor medvetna om deras sak. Demonstranterna bära vanligen tecken som detalj deras missnöje med arbetsgivaren, och de också svimmar informativt flygblad. Förutom att varna allmänheten för ett arbete utfärda en demonstration också agerar för att avskräcka tillfällig arbetskraft, nedsättande kallas sårskorpor. För att någon skulle behöva aktivt passera strejkvakten linjen att komma in i arbetslivet, är strejkvakten syftar till skam människor som är villiga att arbeta medan en ARBETSKONFLIKT håller på att lösas.

Ursprunget till uttrycket "Picket" ligger förmodligen i insatserna används för att hålla upp protestera tecken, som liknar insatserna för att göra en Staket. Tecknen gör demonstranterna mycket synliga, även på stort avstånd, så att strejkvakten att göra en tydlig effekt. Den vanligaste typen av strejkvakt är en massa strejkvakt, där de anställda samlas framför arbetsplatsen i fråga. Anställda kan också engagera sig i en sekundär strejkvakt, som riktar sig till företag som köper de produkter som tillverkas av företaget, eller hemma hos företagsledare. Vissa fackföreningar har även mobila pålar kallad "flygande strejkvakter" som kan röra sig snabbt från plats till plats, innan företaget har en möjlighet att bryta upp strejkvakten linje. I de flesta fall, en demonstration är avsedd att vara icke-våldsamma. Målet för strejkvakten är att sätta press på företaget till att uppfylla kraven från förbundet. Detta sker både genom shaming företaget med allmänhetens uppmärksamhet och genom avbrott i arbetet genom strejken. I vissa fall kan en strejkvakt bli störande, med protesterande få extremt hög eller aggressiv. Detta är ofta fallet med pålar hållas för att öka medvetenheten om sociala frågor, såsom strejkvakten linjer som ligger framför abortkliniker.

Människor som stöder målen för arbetskraft arrangörerna kommer att försöka undvika passerar Picket linjen. Detta kan bli problematiskt när arbetstagare vid universitet och andra offentliga institutioner strejk tvingar andra anställda, liksom allmänheten, att välja mellan att inte gå på jobbet eller skolan, eller passerar strejkvakten linjen och potentiellt undergräver effektiviteten i protest. Känslan av etiska obehag av denna situation kan också bidra till att öka medvetenheten om problemet. De flesta strejkande längs strejkvakten linjen är glada att inleda samtal med människor om de krav som ställs av unionen, och hur allmänheten kan bidra till att dessa krav är uppfyllda.

>

För ett företag kan en demonstration utgör ett betydande inkomstbortfall. I ett företag som redan är fackligt organiserade, en demonstration linje representerar en sista utväg i de fackliga förhandlingarna, vilket tyder på att alla andra förhandlingar försök har misslyckats. Fackets medlemmar är medvetna om de ekonomiska konsekvenser som orsakas av en demonstration, och hoppas att använda den för hävstångseffekt. I ett företag som inte är fackligt organiserade, en demonstration ibland hjälper till att påskynda unionization process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.