Vad är en X Factor?

I en värld av matematik, en "faktor X" är en okänd storhet som blir känd efter att ha följt en fastställd process. Detta begrepp om en okänd men nödvändiga kvaliteten sträcker sig även in i andra världar, såsom affärer och underhållning. Intervjuare och domare talar ofta om ett "X factor" när de anser att ett antal kandidater för ett enda öppet läge. I denna mening är en X-faktor en viss odefinierbar kvalitet som kan främja en kandidat framför en annan i ögonen på hans eller hennes kritiker eller examinatorer. X-faktorn är något som sällan ingår i en arbetsbeskrivning, men kandidater som har det är mer sannolikt att överleva tidigt nedskärningar under slakten processen.

X-faktorn för en skådespelare eller skådespelerska kan vara en stark sexuell överklagande eller en känsla av mystik, till exempel. Den Rollsättare kanske kan samla 200 unga och attraktiva skådespelerskor för boskap samtal audition, men bara en handfull kan ha faktor X till en Marilyn Monroe eller Angelina Jolie. Hundratals aktörer kan audition för rollen som kapten spionen James Bond, men väldigt få kan ha X-faktor av mystik som krävs för en lyckad bild. Många gjutning regissörer och producenter är mycket medveten om de särskilda X factor de söker under auditions processen. I näringslivet skulle faktor X vara en betydande personlig utstrålning eller en luft av ambition. Dessa egenskaper skulle vara svåra att kvantifiera, men arbetsgivare och specialister på mänskliga resurser kan vanligtvis separat kandidater med en viss faktor X från dem som inte besitter det. Positionen kan kräva en hög grad av diplomati eller godtycklighet eller personlig charm, egenskaper som i allmänhet anses x faktorer under intervjun.

The X Factor blir definitivt en övervägande vid bedömning konkurrenskraftig talang evenemang som American Idol. Alla tävlande får visa behöriga sång och färdigheter dans, och de kanske kunna kommunicera en låt för publiken. Endast ett fåtal sångare dock ha en X-faktor som skulle driva dem i den förfinade luften super stjärnstatus. X-faktor kan vara en stark personlighet och en känsla av artisteri medan tolkningen av musiken. När tävlande i en kreativ tävling är ganska lika i fråga om utbildning och förmåga, kommer det ofta ner till X-faktorn innan en vinnare kan fastställas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.