Vad är en Unitasker?

Termen "unitasker" används på två olika sätt. I den första meningen, hänvisas till ett objekt med en funktion, t. ex. ris spis. Det används också ibland med hänvisning till människor, som en beskrivning för någon som bara fyller en uppgift i taget. Vissa människor visa unitaskers ogynnsamt i vissa situationer, oavsett om de är föremål eller personer, vilket innebär att förmågan att utföra flera uppgifter är av avgörande betydelse. i betydelsen av ett objekt, är en unitasker utformad för att utföra en mycket specifik uppgift, och det är ofta oförmögen att göra något annat. Helst konstruktörer objektet vara extremt bra på vad det gör. En våffeljärnet, till exempel, kan bara användas för att göra våfflor, men det tenderar att göra våfflor oerhört effektivt, motiverar dess existens som unitasker. Andra objekt lika varierad som sadlar och rätter tvål kan också anses unitaskers.

De flesta människor tar avstånd unitaskers i köket mer än någon annanstans. Detta beror på utrymmet i köket är vanligtvis begränsad, och en unitasker tar upp mer utrymme än en post som kan utföra flera funktioner. Till exempel är en citron zester egentligen bara bra för att ta bort skal av citrusfrukter, medan en grov rivjärn, som en Microplane ® rivjärn, kan entusiasm citrus och galler ett antal andra saker från choklad till ost, vilket gör den till ett effektivare kök verktyg. Detta gäller särskilt med unitasking apparater, som snabbt kan äta upp utrymmet i ett trångt kök. i den meningen att en person, som är en unitasker inte nödvändigtvis är så illa. Många människor har mycket olika sätt att arbeta, och en del människor föredrar att arbeta på en sak i taget. Detta innebär inte nödvändigtvis att de blir mindre effektiva, eftersom förmågan att fokusera på en uppgift på en gång kan tillåta någon att slutföra uppgiften mycket bra och i en relativt kort tid. Tyvärr för många människor en unitasking lutning, finns många moderna skolor och arbetsplatser inriktad multitaskers, som kan göra livet mycket frustrerande.

Om du råkar föredra unitasking, Du kanske vill undvika platsannonser för saker som "snabbt tempo arbetsplatser," och du kanske vill göra din arbetsstil står klart i anställningsintervjuer, särskilt om du har goda referenser som visar att din unitasking natur är en tillgång för arbetsplatsen. Du kanske också vill referera till det i återupptar med kommentarer som visar att du har "öga för detaljer" som betonar de positiva sidorna av att vara en unitasker. I en skolmiljö, försöka skapa ett schema struktur som fungerar bra för dig, och var inte rädd att be om hjälp från personalen och instruktörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.