Vad är en Trident?

en treudd är en stav eller spjut som är toppad med tre stift. Tridents har historiskt använts som jakt verktyg och vapen, och de har även kulturella föreningar i vissa delar av världen. Många exempel på historiska tridents kan ses i museer, och de är också avbildad på många målningar, gobelänger och statyer, bland andra konstverk. Det är också möjligt att köpa tridents för olika ändamål från leverantörer som specialiserar sig på dem.

Ordet Trident kommer från det latinska tri- för "tre" och dens , för "tänder. "Tridents troligen nära besläktade med grep, ett mycket användbart verktyg för jordbruket. Som vapen, kan tridents vara ganska effektiva, eftersom de utökar räckvidden för användaren och agera för att fånga de vapen en motståndare mellan deras pinnarna. Tridents är också mycket användbara för jakt och fiske, i södra USA, är Trident kallas "gig" och "gigging" för olika små byten som grodor är ganska vanliga.

Många associerar Trident med den grekiska guden Poseidon och hans romerska motsvarande, Neptunus. Dessa gudar har förknippats med havet, och de bar tridents som ceremoniell staber av kontorsutrustning. Den hinduiska guden Shiva är också ibland avbildas redovisade en treudd. Dessa historiska föreningar förklara varför tridents ofta förekommer i den logotyper för organisationer inriktade på marina aktiviteter som fiske och båtturer. I Rom, Trident användes som ett vapen av något gladiatorer. Att använda Trident, kastade dessa gladiatorer ett nät för att fånga deras bön, och sedan använde sig av Trident som en huggande vapen. Tridents var också rituellt genomfördes i vissa religiösa parader, och användes i symboliken för vissa religiösa sekter. Neptunus och Poseidon sades ha använt sina tridents för saker som att skapa nya floder och jordbävningar genererar, vilket tyder på en magisk koppling till Trident för grekerna och romarna.

När tridents används som vapen, de oftare har två tänder, vilket innebär att de tekniskt sett inte är tridents, utan militär gafflar. Gafflar användes flitigt för militära ändamål fram till den 19: e århundradet, med olika europeiska folk att utveckla sin egen speciella version av det militära gaffel, tillsammans med ett urval av striderna stilar som maximerade effektiviteten av detta vapen. Gafflar hade ett antal användningsområden utöver att vara rena vapen, de kan användas för att lyfta och kasta saker, till exempel, likt högafflar som inspirerade dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.