Vad är en Sin-Eater?

en synd-eater är en traditionell typ av andlig healer som använder en ritual för att rengöra den döende för deras synder. Synden-eater absorberar folkets synder han eller hon tjänar och normalt arbetar för en avgift. Eftersom synder vanligtvis konsumeras genom mat och dryck, synden-eater också vinner en måltid genom transaktionen. Sin-ätare är ofta utstötta, eftersom arbetet kan anses motbjudande och är vanligtvis tänkt att leda till ett liv efter detta i helvetet på grund av transporterar unabsolved andras synder. Katolska kyrkan bannlyste regelbundet synd-ätare när de var vanligare, inte bara på grund av det alltför stora synder som de gjort, men också för att de gjort intrång på det område av präster som är tänkta att administrera Last Rites till döende enligt kyrkans lära . Den synd-eater sparar dör inte bara från helvetet, men också från omkring på jorden som ett spöke-och därmed utför en tjänst för den levande så väl. I vissa traditioner, sin-ätare utföra sitt arbete för de döende, medan andra tar ritual plats vid begravningen. Synden-eater vanligtvis förknippas med de brittiska öarna, men det är analoga tullen i andra kulturer.

synd-eater vanligtvis förbrukar bröd som en del i ritualen att ta på den döende synder. Han eller hon kan också äta salt eller dricka vatten eller öl. Ibland, särskilt bröd bakas för den synd-ätande ritual, kanske featuring initialer eller bild av den avlidne. Måltiden är ibland gått över de döda eller döende kroppen eller placeras på bröstet för att symbolisera dess absorption av personens synder. Synden-eater kan även recitera en speciell bön.

En del kulturer har vanor som liknar synd-ätande och kan ha utvecklats från mer traditionella former av ritualen. Istället för ett utsett, utstött sin-eater serverar en by, till exempel, får den avlidnes närmaste anhöriga utföra tjänsten, som en gång var traditionellt i Bayern och Balkanhalvön. I Nederländerna och vissa delar av England, fick ritual bakverk för studenterna eller pallbearers på en begravning. Den sistnämnda traditionen levde under en tid i New York. I dag har bruket av sin-eater dog i stort sett ut, även om det ofta refereras till i populärkulturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.