Vad är en Mini-Bar?

En mini-bar är en bekväm funktion som finns på hotell runt om i världen. Den består av en välfylld kyl med t. ex. drycker och snacks. Om gästerna vill dra fördel av mini-bar, öppnar de det och ta vad de vill använda. Hotellet i sin tur kostnader för dessa poster vid kassan. Mini-bar är kända för att vara dyra, och vissa resenärer tycker att priserna är inte värda bekvämlighet.

Idén till mini-bar verkar ha uppstått i Europa under 1950 eller 1960. Ett tyskt företag, Siemens, presenterade mini-bar till marknaden på 1960-talet, och konceptet spred sig snabbt till hotell på andra platser. Tillsammans med kompletterande poster såsom toalettartiklar och room service, en mini-bar är utformat för att tillgodose behoven hos gästerna så att de kommer att återvända till hotellet. En grundläggande mini-bar är laddade med alkoholhaltiga drycker , läsk och snacks. Många företag erbjuder även personlig vård föremål såsom strumpor, hårborstar, och makeup. Alkohol är förmodligen den produkt för vilken mini-bar är mest kända, och det normalt kommer i enda portion flaskor. Gästen öppnar mini-bar, tar vad han eller hon behöver, och hotellet restocks minibaren efter kunden lämnar. Ett antal metoder används för att spåra mini-bar konsumtion. Den mest grundläggande är manuellt räkna innehållet i mini-bar, vilket kan ske vid utsättning. Andra hotell använda radio eller IR-märkning, som omedelbart kan skicka ett meddelande till receptionen när en produkt tas bort. Om den ersätts inom viss tid, kommer avgiften att försvinna ur räkningen, även om en anställd kommer att kontrollera huruvida produkten har manipulerats. I vissa fall, the mini bar kommer att vara låst, och gäster kommer att få nyckeln när de checkar in flesta hotell har ett system för att varna dem, när en mini-bar är öppen, så att personalen vet att kontrollera och Påfyllning av mini-bar när de rena rummet. Om en mini-bar är utrustad med radio eller infraröd överföring, roaming anställda kan kontrollera det utan att ens in i rummet.

Eftersom minibaren som bekant dyrt Många reseguider rekommenderar att gäster finna vägar för att undvika att använda det. Stocking upp på snacks och drinkar från en lokal butik är en utmärkt idé, som är beställa room service, som kan vara billigare. Gäster som helt enkelt inte kan motstå tjusningen av minibaren kanske vill överväga att be om en prislista, så att de vet vad de ska förvänta sig när de får räkningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.