Vad är en Jackknife?

En fällkniv är en kniv som har en mekanism som gör att bladet att vika inåt när den inte används. Uppfanns 1711 av Jacque de Liege som ett sätt att säkert transportera en kniv så att klingan var täckt tills det behövs. Den fällkniv är också känd som en fällkniv så många män skulle bära kniven i fickan och använda den för att skära eller tälja, stavar och bitar av trä. Det fällkniv är ett behändigt verktyg camping, speciellt i backpacking eftersom den inte tar upp mycket plats eller väger mycket. Kniven kan användas för att slipa ändarna på pinnar att använda för att steka korv eller marshmallows över en eld. Den kan också användas för att skära av trä ätredskap som tandpetare eller verktyg för att röra mat i grytor. Expert fällkniv användare kan trampa upp en rad spårat träkäppar att passa ihop för att bilda förvaringsplats för innehav grytor över öppen eld eller göra en fisk spis ur både raka och böjda klubbor. P

Jackknives kan också användas för att Skapa trä fiske lockar, konservöppnare brev, pot krokar och visslingar. Vissa trä bildhuggarmaskiner göra ännu leksak båtar ur en bit av ceder med en fällkniv. Trä skålar kan även lyftas med en fällkniv, och naturligtvis sett alla typer av skulpturen är möjligt med rätt trästycke. Den fällkniv är uppfinnare, franska kniv maker Jacque de Liege, skapade en back-vår församling att låta kniven att lägga sig. Termen fällkniv utvecklats på engelska för att hänvisa till många andra saker att lägga sig inåt. Till exempel, en typ av dykning där kroppen är gömd inåt kallas en fällkniv och en släpvagn lastbil som fälls inåt i en olycka sägs ha jackknifed.

Den fällkniv kallas ibland scout kniv och förknippas med scouter med kniven på scouting resor. The Swiss Army Knife är ett varumärke av jack kniv som visar många utfällbara verktygen på det dessutom bara ett blad. Premium Jacks, eller jackknives premie, är smalare än vanliga Jacks, eller regelbunden jackknives.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.