Vad är en Fan Club?

en fanclub är en grupp människor som delar ett gemensamt intresse och bilda en organiserad klubb att bilda nätverk med andra entusiaster. Fan klubbar kan vara ett vedertaget kändis, en trevlig aktivitet, en politisk idé, eller nästan ingenting alls. Beundrare kallade fans kommer att gå med i en klubb för att lära mer om objektet (er) av deras engagemang. Idrottsintresserade, musikälskare och hobbyister är några av dem som kan gå med i en fanclub.

Ursprunget av begreppet fan med hänvisning till en särskild svärmare är oklart. Ordet kan ha uppstått på 1800-talet då boxningen anhängare sades att ta en "fancy" till PUGILISTISK sport. Bland moderna idrottsintresserade är dock titeln vara en förkortad version av ordet fanatiker , som i "baseball fanatiker," en indikation på invigningen av medlemmar fan club.

Internet har utökat möjligheterna för fan klubbar att blomstra över hela världen. En snabb sökning ger upp tusentals val. Det finns en online fan club för alla fotbollslag, rockgrupp och större kändis. Mest fan club webbplatser publicerar online nyhetsbrev kallade fanzines, och medlemskapet är oftast öppet för alla som visar intresse.

Några av de mest kända klubbar kändis fläkt i dag är för musiker eller filmstjärnor. Det kan vara informella grupper av anhängare, liksom officiella organisationer som personligen godkänts av kändisarna själva. Singer, Michael Jackson, har en av de största grupperna officiellt fläkt, med medlemmar i nästan alla länder i världen. I Indien finns dussintals Bollywood filmstjärnor praktiskt dyrkades av fans, och antalet organiserade fan klubbar i Indien är astronomiska.

Japanerna har också ett antal fläkt grupper, och medlemmarna kallas ibland otaku . Termen har en något nedsättande klang i Japan, men är i folkmun används bland engelsktalande dator spelare och komisk aficionados. Tonåringar som är besatta med anime serier och annan populärkultur är ibland kallas fanboys eller fangirls.

Det är inte alla fans är medlemmar i en fan club. Fotboll anhängare är några av de mest hängivna och fanatiska sportentusiaster runt, men inte alla är medlemmar av den organiserade klubbar. Inom musikvärlden, det är besatta fans som följer sina favorit-aktör till varje Tour Stop och delta varje konsert utan att misslyckas. Några fanatiska beundrare kan gå för långt genom stalking en kändis ända till oro. De flesta människor är nöjda med att gå med i en fanclub bara för glädjen att dela en hälsosam besatthet med likasinnade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.