Vad är en FEST?

Du kanske hör ordet "fest" som används i en mängd olika sätt. För en sak är fest ett livsmedel, en typ av mjuk vaniljkräm göras med löpe och smaksatt mjölk. Detta ord används också för att hänvisa till en resa. Junkets kan ske i form av resor som utförs för nöje av offentliga tjänstemän på regeringens dime, eller en fest kan vara en PR-resa som används för att trumma upp intresset för en produkt eller händelse.

Roten ordet för alla tre versioner av "fest" är densamma. Detta ord kommer från Mellanöstern engelska jonket , som hänvisar till en kapplöpning korg som används för att transportera mat. Jonkets skulle ha använts för att förpacka livsmedel för picknick och andra njutbara sociala evenemang, och de användes också som betjänar fat för gästerna. På något sätt, termen "fest" förutsätter något slags parti, och den trädde modern engelska på 1300-talet. P

offentliga tjänstemän ofta anklagas för att ta junkets, dra fördel av sin ställning och tillgång till offentliga medel genomföra nöjesresor knappt dolda vara av politisk betydelse. Exempelvis kan en offentlig tjänsteman resa till Hawaii, som säger sig delta i en konferens där, men lämnar gott om dagar för att utforska Hawaii på fritiden förutom att delta i konferensen. Representanter för pressen tenderar att rikta vissa offentliga tjänstemän för att ta täta junkets, påminna väljarna om deras fria sätt med offentliga medel när valdagen rullar runt. i betydelsen av en PR-turné, är junkets ofta utförs av filmstudior, som skickar ut stjärnorna och större personal i en film för att främja det. På en film fest, får studion arrangera speciella filmvisningar, ge människor en chans att träffa de människor som arbetar med film och ställa frågor till dem efter att ha sett filmen. Dessa typer av junkets kallas ibland press junkets, en hänvisning till det faktum att projektledarna hoppas att få pressen att stimulera intresset för filmen som främjas.

Författare också åka på junkets att marknadsföra sina nya böcker, liksom andra människor med produkter som de vill sälja. Delta i en händelse i samband med en fest kan ibland vara intressant, eftersom det ofta innebär en chans att få snygg freebies från företaget sponsrar händelse Samtidigt skall framstående författare, filmskapare, och så vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.