Vad är en Doorman?

En dörrvakten vaktar ingången till dörrarna, och får arbeta på flerfamiljshus, hotell, stora byggnader affärer eller nattklubbar. En relaterad term till dörrvakten är ordet portvakt, den person som ansvarar för vaktade dörren och tillåter inresa eller förneka det till människor som vill ha tillgång till en byggnad. USA: s representanthus hade en officiell portvakt tills tjänsten avskaffades 1995.

dörrvakten ofta ger extra säkerhet för en byggnad, och många människor som bor i stora lägenheter som har denna lite extra skydd. Även dörrvakten inte nödvändigtvis vara en säkerhetsvakt, kan han ifrågasätta upptagandet av människor som inte är tänkt att vara i en byggnad. En bra dörrvakt på ett hyreshus inte bara öppna dörrar, men lär känna lägenheten boende och vanligtvis vänner eller familj som ofta besöker invånare. När en dörrvakt är vanliga anställda, dess ofta vanligt att erbjuda en säsongsbetonad tips till dörrvakten. Detta kan ske i samarbete eller separat, beroende på storleken på byggnaden. Ett ett-till Two Dollar tips från vänner och familj vid Point of Service är ofta vanligt också. I andra fall, dörrvakten skydda ett företag inte nödvändigtvis behöver en spets. I stället är han oftast den första kontakten med dem in i en byggnad och kan ge information om var personen måste gå. Ofta en concierge, helpdesk, eller personalens säkerhet skrivbord ligger nära ingången till byggnaden har ersatt dörrvakten. I vissa företag, får tillgång till resten av byggnaden endast tillåtas om du har uppdrag eller ett legitimt behov av att vara där. I den bemärkelsen är vaktmästare, säkerhetsvakt eller help desk-personal kan hålla en byggnad säkrare genom att vrida bort dem som inte har någon anledning att vara i en byggnad. Ett hotell dörrvakt får också fungera som en Porter, väskor till rum, eller hjälpa människor från sina bilar till receptionen. Ibland hotellets vaktmästare öppnar bara dörren till hotellet, som inleder folk i. biografer, är ordet dörrvakten ofta synonymt med Usher, en person som kan guida människor till sina platser, eller bara kolla biljetter vid dörren till teatern för att vara säker på att personen har köpt en biljett för att se showen. Vaktmästare kan också utföra andra uppgifter som städning teatrar, vilket gör att ingen är olagligt inspelning filmer, eller ibland frågar bråkiga gäster att lugna ner eller lämna teatern. En annan form av dörrvakten sker i samma position välkomstrutan . Istället för att begränsa tillgången, välkomstrutan ger tillträde genom att säga hej till kunder går in i en butik. Det är vanligt att hitta en välkomstrutan eller dörrvakt på auto partier, och i butiker som Wal-Mart.

En bouncer är en särskild typ av dörrvakt, ofta anställda i barer och nattklubbar. The Bouncer uppgift är att ta emot människor och eskortera ut några oönskade gäster. Fokus ligger på säkerhet och en säker miljö för stamgäster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.