Vad är en Cenotaph?

En minnesgravvård är en struktur som restes för att hedra de döda. Kännetecknande för en minnesgravvård är att resterna av den person eller de personer man hedrar minnet ligger begravda någon annanstans, gör en minnesgravvård ett minnesmärke markör, snarare än en grav markör. Några av de mest berömda cenotaphs ära grupper av döda, och är ofta väl synlig plats i de allmänna utrymmena i större städer, många regionala huvudstäder, till exempel har ett minnesmärke över kriget döda.

Med minnesgravvård kommer från ett grekiskt uttryck som betyder "tomma graven. "Grekerna skrev om många cenotaphs som tydligen fanns i antiken, men några överlever i dag, och traditionen att skapa cenotaphs tydligt har uthärdat i många regioner i världen. Några cenotaphs blivit stora helgedomar eller monument, med pilgrimer besöker platsen för att hedra den som hedras. Det finns flera skäl för en minnesgravvård som skall byggas. Ursprungligen skapades cenotaphs när någons kropp flyttades till en ny plats, en gemensam praxis i antiken. Vanligtvis skulle folk bli begravd nära den plats där de dog, och deras familjemedlemmar kan välja att flytta dem senare, lämnar en bokstavligen tomma graven bakom. När det gäller framstående individer, blev dessa tomma gravar cenotaphs att hedra den person som var begravd en gång på platsen. P

Cenotaphs har också inrättats för att hedra de döda när deras fortfarande inte har återfunnits, som i instansen av människor som förlorats till sjöss, begravda under ruinerna, eller förbränns, som i fallet med offren efter atombomberna i Hiroshima och Nagasaki. En minnesgravvård kan också skapas helt enkelt för att hedra en framstående död person, till exempel hemstäder av berömda författare, musiker och andra konstnärer har ofta cenotaphs som hedrar dessa individer. En grupp minnesgravvård vanligtvis utmärkelser kollektiva döda i samband med ett krig eller naturkatastrofer, men de kan också hedra personer som förknippas med det sätt på vilket deras död eller handlingar, såsom dödfödda barn, offer för rattfyllerister, eller givare orgel. Grupp cenotaphs är ofta platser för minnesmärke ceremonier och evenemang för att hedra de döda, och de kan vara dekorerad med kransar och andra erbjudanden från besökare.

Förutom att vara belägen på en offentlig plats eller en kyrkogård, kan en minnesgravvård också vara belägen på ett privat hem. En del familjer föredrar att hedra sina döda hemma av olika skäl, och de kan installera en minnesgravvård i ett område i trädgården tillägnad kontemplation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.