Vad är en Buzzkill?

För varje part kan det vara en jämställd och motparten pooper. För varje salva, finns det ofta en fluga. Sådan glädjedödare eller spoiler är känd i populära slang som en buzzkill eller ibland en buzz kill . Tillkomsten av lokala brottsbekämpande kan ses som en buzzkill för en part eller en höjning av ljusa hus ljus kan vara en buzzkill för concertgoers. Helst en bister verklighet avbryter en persons eufori eller "buzz", det kan ses som en fullständig och total buzzkill.

Det finns några fasta regler för buzzkills. Vissa människor inser att de medvetet har stöta som Killjoys till andra, som i fallet med föräldrarna bryta upp en tonårings olaglig parti. Andra kanske inte har för avsikt att förstöra en annan persons surr eller förändrat verkligheten, men de har skyldigheter egna att uppfylla, ungefär som en bartender frågar kunder att lämna lokalen vid stängningstid. Medan bartendern kan ses som ett buzzkill, ingenting varar för evigt och en viss ryck av verkligheten kan vara nödvändigt. Den slang användandet av ordet surr för att beskriva en fysisk eller kemisk inducerad eufori kan spåras tillbaka flera decennier, men det nedsättande term buzzkill verkar ha vunnit popularitet under 1990-talet. Standarden förmaning på fester och andra evenemang var aldrig att vara en buzzkill för andra. Ibland omständigheter såsom utegångsförbud eller klagomål grannskapet kan fungera som naturliga buzzkills för fester, men enskilda partysugna starkt att gå med strömmen och inte bli buzzkills eller Killjoys för andra.

Ibland villkoren är en buzzkill och harshing en kick används omväxlande. När en person har nått en viss nivå av eufori, särskilt som en följd av alkohol eller marijuana konsumtion, han eller hon har en tendens att vilja behålla den känslan så länge som möjligt. Något avbrott i den förändrat verkligheten kommer inte att tas emot mycket väl, och STRÖMBRYTARE kan mycket väl få den tvivelaktiga titeln buzzkill . Ibland omständigheter gör åsidosätta personliga avlat dock, och det finns värre namn att kallas än en buzzkill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.