Vad är en Blow Gun?

Ett slag pistol är ett primitivt vapen som har sitt ursprung i antikens historia. Vapnet är konstruerat av en smal, ihålig lätta rör. Genom att blåsa luft i ena änden av blåsa pistol, en liten pil eller annan projektil avfyras från vapen till flera hundra meter per sekund. Även mycket enkla, har blåsa pistol använts under århundraden som en effektiv jakt vapen runt om i världen. Den exakta ursprung blåsa pistol är förlorad i Annals of history. Många forskare tror att vapnet uppfanns på många platser över hela världen under stenåldern. Det tidigaste skriftliga hänvisningar blåsa kanoner har daterats till 2: a århundradet romerska och kinesiska källor.

Längden på ett slag pistol vanligen varierar beroende på flera faktorer. Först och främst, ju längre vapen, mer luftflödet är nödvändigt för att avfyra en pil effektivt. Om en jägare har kraftfull lungor och en lång blåsa pistol, är det möjligt att begrava en pil flera inches in en trä mål. Sport blåsa pistoler är ofta kortare än traditionell jakt versionerna, eftersom noggrannheten är viktigare än kraft pil. p

Blåspistoler är gjorda av olika material beroende på var tillverkningen. Den moderna blåsa pistol är ofta gjorda av en lätt metall eller hållbara polymer med en plast munstycke att överföra full kraft användarens luftflödet. Moderna blåsa pistoler brukar delas upp i flera bitar för att möjliggöra för enkel rengöring. Ancient eller hemmagjorda blås pistoler är oftast gjorda av bambu eller sockerrör och kan vara tillverkad av solitt eller segmenterade. Det vanligaste projektil avfyras genom ett slag pistol är pil. Vissa jägare använder ett gift pil sedan slaget pistolen är inte garanterat att göra en döda med ett skott. Den mest ökända typen av använda gift är från Pilgiftsgrodor (av Dendrobatidae familj), utsöndrar som en mycket giftig kemikalie från sitt skinn när upprörd. Modern gjorde professionellt dart finns i många olika stilar, såsom brett huvud, spjutet punkt, eller "Stunner" (kort pil består av ett vägt aktern med en kort punkt). Innan darts användes, avskedades många slag kanoner pellets som tillverkas av sten eller lera.

I USA är det blåsa Gun klassificeras som ett vapen, och är lagligt i alla stater utom Kalifornien, Massachusetts, Texas, Florida och Ohio. I amerikanska delstater där det är lagligt att äga och använda ett slag pistol, måste man i regel vara minst 18 år gammal. Det är olagligt att äga en blåsa pistol i Kanada, och varje blåsa pistol förs in i landet måste avaktiveras genom att borra ett hål i botten av vapen, eller blockerar luftvägarna helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.