Vad är en Bibelot?

Termen "Bibelot" används för två olika saker. I den första meningen är ett Bibelot ett litet dekorativt syfte eller prydnadssak, ordet är nära besläktat med "SMÅSAK", vilket betyder samma sak. Ordet används också för att beskriva miniatyr böcker i mycket fint arbete. I båda känner av ordet är en Bibelot ett samlarobjekt och ofta dyrbara föremål som kan ha en rik historia och sentimentalt värde.

Ordet är franska, och den härstammar från det latinska bellus , som betyder "vacker. "Bibelots kan också beskrivas som prydnadssaker, tchotchkes, småsaker, småsaker, nyhet, och det fattiga. De kan vara utsökt och handgjorda, eller mer rå, som produceras i kommersiell skala. Värdet av en Bibelot varierar, beroende på dess ålder och hur den har producerats, en del är faktiskt ganska värdefulla, medan andra är värda mer i termer av känsla än medel. Det är inte ovanligt för människor att välja upp bibelots när de åker på resor. När de återvänder dessa objekt fungerar som souvenirer av äventyret, och de kan visas i hemmet och som används som konversation bitar. Många resenärer vill också ge bibelots som små presenter till vänner när de återvänder från resor och låter vänner vet att resenären tänkte på dem. Många populära turistorter har marknader fyllda med sådana produkter, catering till turistbyrån demografiska. En del inredning system uppmuntra visning av små föremål, antingen som enstaka fristående enheter eller som del av en större bildskärm som ett skåp av kuriosa. Vissa klagar som visar på sådana poster kan börja titta rörigt och kaotiskt, om de inte är välorganiserade, särskilt när bibelots av varierande härkomst visas. Det kan också vara svårt att navigera i ett rum fyllt med sådana smycken, särskilt om de är sköra.

I bookmaking världen, vissa människor vill hand-Craft bibelots som särskilda gåvor. De kan ha skaffat utrustning läder omfattar komplett med smycken i ädla metaller och ädelstenar och andra dekorativa inslag. Boken i sig kan skrivas för hand, med illustrationer också omsorgsfullt för hand. Bibelots gjorts av kända författare och bokbindare kan hämta vacker summor, och en handgjorda Bibelot kan också vara en trevlig present till en vän. Konstskolor med bokbinderi program erbjuder ofta kurser speciellt utformad för personer som vill skapa små böcker, för människor som är intresserade av att göra sina egna bibelots.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.