Vad är en Aswang?

En aswang är en varelse av filippinska myt. Ibland kallas tik-tik eller en WAK-WAK på grund av ljudet kan de göra då de närmar sig, är aswang vanligen en therianthrope med utseendet på en blyg, gäckande person under dagen, och en monstruös, något antropomorfa fågel eller fladdermus på natten. I vissa legender är aswang också kan förvandlas till andra djur former, såsom en gris, katt eller hund. är Aswangs dras till blod och rått kött, särskilt organ som hjärtat och levern. I mänsklig form, kan de flesta aswangs hittas arbetar som slaktare, begravningsbyråer, eller dödgrävare. Odjuret jagar på natten, jagar på de flesta att korsa vägen om de verkar vara särskilt utsatta. Berusade män och kvinnor, ensamstående pendlare, och små barn är alla sägs ha varit ett byte för den aswang. Sin favorit offer i särklass, men är gravida. Några berättelser om aswang beskriva bevingade monster-häxor uppe på toppen av ett tak under vilket en kvinna med barn kan bo. När det chanser på sitt varumärke, kommer det att förlänga en ovanligt lång snabel i kvinnans mage och suger det ofödda barnet från moderns livmoder.

Aswangs sägs leda otroligt långa liv och krediteras med alla typer av befogenheter. Dessa befogenheter kommer från en speciell typ av sten, som förs vidare från generation till generation. Aswangs kommer vanligtvis från förhäxande familjer och syskon kan dela en sten mellan sig. Effekterna av stenen på normala människor är obegränsad.

Upptäcka ett aswang i dess mänskliga form, måste man titta på en persons ögon. Grund av aswang s nattliga jakt verksamhet, aswang ögon är blodsprängda. En aswang ögon är också sägas spegla bilder i ett uppochnedvänt sätt.

Att bekämpa en aswang, måste en arm sig själv med en buntot ng Pagi eller svans av en stingrocka, heligt vatten och salt. Dessa "vapen" är det enda som effektivt kan orsaka sår på en aswang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.