Vad är en Air Kiss?

Mwah! Du har just fått en luft kyss, ibland som den mwah stavningen. I själva verket är mwah nu en officiell ord för luften kyss i ordböcker, och har konstaterats ha en onomatopoetisk funktion, eftersom det låter som ett högt kyss. Först läppar komprimera att göra ett "mm" och sedan öppna med en utandning av ett andetag för att producera "Wah" sound. En fras liknande är "Kiss Kiss", som också kan uttrycka en luft kyss, men är inte lika tillfredställande med ljud.

Luften kyss eller mwah är en gest av hälsning eller avsked, och det är ofta förknippas med hög profil kändisar, modeller eller drottningar glamour. Det kan ha sitt ursprung specifikt med modeller på grund av att modellerna ofta reser till platser som Frankrike där en puss på varje kind är standard hälsning. Men om du kysser en modell, särskilt inför en fotosession eller modevisning, är det sista du skulle vilja göra röra upp sin makeup. Dessutom, modeller eller trendigt består kvinnor kan smutskasta deras läppstift på andra, vilket kan skapa ett behov att bära näsdukar.

klart Luften kyssen stil drogs till USA, där kyssande brukar inte vara standardformuläret att hälsa bland bekanta. Det kan också innehålla en kort beröring varje kind som kyssen ljudet görs. Växelvis kind till kind dubbel kyss inte får omfatta en faktisk kyssa ljud, även om läpparna kan förbli knep som om du är på väg att kyssa någon. Du kommer att se exempel på luften kyss på många tv-serier, med eller utan åtföljande "mwah" sound. Vissa tror att visas som Sex and the City populariserade hälsning. Säkert andra program som America's Next Top Model , The Real Housewives of Orange County och även röda mattan visar likhet med föregående Academy Awards har också gjort luften kyss helt igen.

Vissa undrar om en luft kyss kan verkligen vara en uppriktig form av hälsning, särskilt då den dubbla kinden kyss var inte särskilt amerikanska i form. Det finns en underbar scen som går tillbaka flera decennier i filmen Young Frankenstein , där Dr Frankenstein bara kan uttrycka sina känslor för sin fästmö när de avsked genom att gnugga armbågar med henne, eftersom han annars skulle skada hennes hår, smink och naglar.

Även om det kan ibland finnas falskhet i gest, eller en önskan att bevara skenet kan man beteckna verklig kärlek mellan människor och är verkligen inte alltid falska. Huruvida inte vill skada personlig inställelse är grunt måste vägas av varje person. Återigen hänvisning till tv-serier som Sex and the City även om de kanske har lagt mycket fokus på utseende, även exempel på att dessa gester är inte nödvändigtvis tomma och att äkta kärlek och hänsyn kan finnas bakom dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.