Vad är Puppy Love?

Pop singer Paul Anka och en mycket ung Donny Osmond var och hade en hit med en låt dedikerad till det fenomen som kallas puppy love . I låten "Puppy Love", sångaren förnekar anklagelserna om att hans förhållande med en ung flicka är föga mer än en ungdom krossa. Han insisterar ömsesidiga känslor av kärlek vara djupare än bara en förälskelse. Detta är kärnan i Puppy Love, en tidig razzia i en värld av romantiska relationer som ofta definieras av omogenhet och obesvarade känslor.

Puppy love kan faktiskt kännas som en djupare känslomässig kusin heter "True Love", men vanligtvis har ett flyktigt kvalitet som håller den från att utvecklas längre än en seriös crush. Puppy Love börjar ofta med en ensidig förälskelse, kanske för en till synes omöjliga klasskamrat eller en attraktiv lärare eller annan auktoritet. För slagit en, kan dessa känslor av attraktion vara mycket intensiv verkligen, och skapa den typ av distraktioner och tvångsmässiga mönster tänkte på sann kärlek. En del ungdomar grips av Puppy Love kommer så småningom göra en insats för att driva ett samband med föremålet för sin kärlek, med varierande framgång. Ibland två personer med liknande plågor kommer att inleda en kort romans ungdomar med liten eller ingen förväntningar på ett långsiktigt engagemang. Andra kanske saknar social förtroende att vända sig till föremålet för sina känslor, hålla sina känslor på samma nivå som en obesvarad krossa.

Puppy love sällan når en nivå av oro för föräldrar, även om de kan bli oroliga om barnets gryende romantiken börjar störa sina övriga skyldigheter och grundläggande behov. En ung ungdomar upplever Puppy Love för första gången kan bli lätt distraherad eller mindre inriktade på andra frågor, såsom att äta, sova och skolarbete. Den oundvikliga upplösningen av en valp kärleksförhållande kan också skapa djupa känslor som en ung tonåring inte kan vara beredda att hantera. Föräldrar bör respektera att en valp kärleksförhållande kan känna verklig verkligen till deltagarna, och ofta härmar samma steg som en mognare romantisk relation.

Konceptet med en ungdomlig förälskelse eller omogna ungdomar romantik kan spåras tillbaka i århundraden. Under tiden av Shakespeare, var idén om Puppy Love ofta tolkat som kalv love , med samma grundläggande förutsättningen för en omogen romantisk krossa. I Romeo och Julia , är Romeo påminnas om sina tidigare "kalv kärlek", en flicka som heter Rosaline. Romeo's gryende relation med Juliet kunde tolkas som en övergång från ett flyktigt Puppy Love in i en sann, om det tragiska, romantiska för åldrarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.