Vad är Psionics?

Psionics är ett brett område som omfattar studier och praxis att använda sinnet att orsaka paranormala fenomen. Det omfattar sådana metoder som telekinesi, telepati, och precognition. De som praxis psionics kallas synska. Psionics vanligen införlivas skönlitterära verk, särskilt i rollspel såsom Dungeons Dragons ®.

Termen psi har sitt ursprung i 1942 med BP Wiesner och Robert H. Thouless. De ville ha ett ord som skulle beskriva både Extrasensorisk perception (ESP) och Telekinesi. ESP är förmågan att känna av saker som är utom räckhåll för de fem sinnena, och Telekinesi är förmågan att påverka den fysiska världen med tanke ensam. Senare, science-fiction redaktör John W. Campbell Jr myntade termen psionics i februari 1956 frågan om hans tidskrift, Astounding Science Fiction .

Ordet är en sammanslagning av psi och elektronik . Campbell ville kommunicera begreppet mentala krafter arbetar lika tillförlitligt som elektroniska maskiner. I science fiction, är psionics allmänhet behandlas nästan som magi, och nästan inget djupgående förklaring. Sinnet, författare brukar säga, helt enkelt har mer makt än den vanliga människan skulle gissa. Psionics bara arbete, precis som en glödlampa eller annan elektronisk enhet. Det finns två olika områden Psionic studier och praktik. Psi-gamma, även känd som passiv psi inkluderar dessa mentala bedrifter som precognition och ESP. Det anses vara passiv, eftersom den inte innebär några direkta förändringar i miljön.

Psi-kappa, å andra sidan, brukar kallas aktiv psi. Det gäller mentala förmågor som telekinesi och transvection, som direkt visar sig i den fysiska världen. Även precognition förment ger användaren möjlighet att uppfatta händelser innan de inträffar, har det inte någon synlig fysisk effekt. Telekinesi, dock sägs att tillåta användaren att manipulera fysiska föremål med bara hans sinne, och användningen av transvection är tänkt att ge makt levitation.

Verkligheten psionics är omdiskuterade ämne. De flesta forskare har placerat fältet helt i en absurd värld, men det finns många som antingen spekulera om möjligheterna eller verkligen tror på den inneboende förmågan hos det mänskliga sinnet att utföra prestationer långt bortom det vardagliga. Självutnämnda synska ofta arbetar för att kapitalisera på sina precognitive eller klärvoajanta förmågor, verkliga eller inbillade. Deras påståenden ofta kommer inte sant, vilket fick många människor att starkt tvivla på Psionic förmåga sinnet. Dessa tvivel är dock osannolikt att avskräcka många som verkligen känner att den mänskliga hjärnan har en mycket stor mängd outnyttjad potential att göra stora saker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.