Vad är Moulage?

Moulage är en speciell makeup teknik som används för att skapa simuleringar av verkliga sår för att öva scenarier som används för att träna först till platsen. Många moulage tekniker använder samma tekniker används i Hollywood-filmer, med extra betoning på realistiska sår att göra praxis scenariot känns så omedelbart som möjligt. Folk låtsas vara offer i det scenario kan vara moulaged och moulage kan också tillämpas på dummies. P

Practice scenarier i allmänhet betraktas som en mycket viktig del av medicinsk utbildning. Sådana scenarier ge studenterna en chans att träna akutvård på ett icke-kris, och även utsätta studenter och vilka typer av situationer och skador de kan stöta på jobbet. Även om dessa scenarier kan kännas så realistiskt i det ögonblick som utövare ibland glömmer sig själva, det är stor skillnad mellan att möta en briljant moulaged sammansatt fraktur, och se en sådan fraktur i verkliga livet i en nödsituation.

A stort antal första responder organisationer använder moulage praktiska situationer. Militär läkare, corpsmen, akuta medicinska tekniker, brandmän, poliser, läkare akut och studenter omvårdnad erfarenhet ofta praxis scenarier under sin utbildning. Det är vanligt att medlemmar i en klass för att stänga, med en grupp är offer en dag, och den andra gruppen är offer på nästa, och aktörer kan också vara särskilt hyrts för att komplettera raden av de sårade.

Vissa undersökningar används för att testa beredskapen för ett jobb i akutmedicin kan integrera praktiken scenarier, tillsammans med muntliga intervjuer och skriftliga tentamina. Ur synpunkt av de personer som intygar räddningspersonalens är teoretisk kunskap värdelös om någon förlorar hans eller hennes huvud i en verklig nödsituation. Flytta en klass genom en traumatisk scenario kan låta studenterna att visa sina färdigheter och lära sig mer om vilka områden de kan behöva förbättras.

Moulage kan ske i form av enkel makeup, men ofta innehåller fake sår tillverkad av latex, komplexa proteser, och väl iscensatta scener. En bra moulage tekniker kan försköna ett avhugget lem, mangel ett offer bilolycka, eller tillämpa mer subtila skador som kräver noggrann uppmärksamhet och en minutiös patient intervju. I en typisk krissituation, om den studerande inte svara eller inte fånga problem, sina patienter "dö", som tenderar att reflektera dåligt på sina förmågor.

Flera företag är specialiserade på moulage, ibland gör arbete inom filmindustrin tillsammans med arbete för första responders. Stora högskolor och skolor med en stor läkarutbildning avdelning kan också ha en moulage avdelning, så att en stadig tillförsel av väl fejkade sår är tillgänglig för föreläsning och praktik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.