Vad är Meatspace?

Termen "meatspace" används i vissa samhällen att beskriva den verkliga, fysiska världen, i motsats till virtuell verklighet och cyberspace. Vissa datoranvändare hänvisa till att göra saker "i meatspace" och begreppet även dyker upp i science fiction-romaner, särskilt de i cyberpunk-genren. Termen kan medföras och användas på flera olika sätt, beroende på hur man ser kontrasten mellan virtuell verklighet och den fysiska världen. Det är uppenbart att "kött" i "meatspace" en hänvisning till en verklig , fysiska kroppar. För människor som tillbringar mycket tid i cyberrymden, ofta utvecklar ett rikt och komplexa relationer där den största skillnaden mellan människor i den verkliga världen och människor i cyberrymden att de verkliga människor också har fysiska kroppar, med sina egna fördelar och begränsningar. Även visionen om fysiska kroppar som kött är kanske lite rå, det är en mycket träffande beskrivning i ögonen på vissa. En del människor tror att uttrycket "verkligheten" är lite nedsättande, förnedrande de rika och komplexa kultur av liv i virtuella verkligheter eller cyberrymden. Dessa individer ofta föredrar att beskriva omvärlden meatspace eftersom de ser den termen som mindre socialt laddade; både cyberrymden och meatspace är utrymmen, med prefix som används för att beskriva arten av varje utrymme i en lättbegriplig stenografi.

Personer som tillbringar mycket tid på datorn kan också ange att en situation uppstått i meatspace att skilja den från en virtuell eller online-läge. I grupper där båda miljöer är lika troligt, kan kvalificeringsvillkor vara till stor hjälp för att skapa förutsättningar för människor som hör om situationen. Termer som "meatspace friend" kan också användas, för att understryka att vännen i fråga är någon i den fysiska världen, och att båda parter har faktiskt uppfyllts och samverkade ansikte mot ansikte.

författare och konstnärer använder ibland termen också, även om de inte tillbringar mycket tid i virtuella miljöer, för att understryka det faktum att de ofta lever mycket isolerat liv, sällan med människor i omvärlden . Några av dessa personer göra en insats för att tillbringa mer tid i meatspace, både för att söka inspiration och att känna sig mindre isolerade, medan andra föredrar att begränsa deras kontakt med omvärlden så att de kan koncentrera sig på sitt arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.