Vad är Mardi Gras?

Mardi Gras, som är franska för "Fat Tuesday," är en årlig fest som äger rum före fastan. Också kallas Fettisdagen, Mardi Gras, är oftast den sista dagen i Carnival, en vecka till en månad långa firande i kristna, främst katoliker, tradition. Mardi Gras är en presenteras som en stor fest, en stormig carne vale -eller "farväl till köttet"-som fungerar som den sista sådden av flyghavre före inträdet i nykter säsongen av fastan inledas genom askonsdagen. Det finns många platser som är kända för sin Mardi Gras firandet, bland annat New Orleans, Louisiana, Mobile, Alabama, och Galveston, Texas-i USA-och Rio de Janeiro, Brasilien, Venedig, Italien, och Mazatlan, Mexico-internationellt. I huvudsak har firandet av Mardi Gras mycket att göra med satiating hunger innan fastetidens säsongen av ånger och självförnekelse, som börjar på askonsdagen och slutar på påsk. Ännu ett namn för Mardi Gras är "Pancake tisdag", vilket är en referens till bruket kalasar på pannkakor och slutar upp alla ägg och mejeriprodukter ofta förbjudet under fastlags snabbt.

Även Mardi Gras och Carnival tullen runt om i världen skiljer sig åt, finns det vissa delar som är gemensamma för nästan alla: musik, fet, färgglada kostymer och /eller masker, och oblyga munterhet. Festligheterna är magneter för turister från hela världen. Den kanske mest kända Mardi Gras-firandet i USA är att New Orleans, Lousiana. Även om ingen historisk bekräftelse finns på exakt när den första Mardi Gras firades i New Orleans, är det att en tidig Franska kolonisterna förde seden med sig till Louisiana. Populär legend Awards äran att transplantera Mardi Gras till den nya världen till en fransk upptäcktsresande som kom till Mississippifloden år 1699 och döpte sin plats för landning point du Mardi Gras, efter semestern firas denna dag i sitt hemland. Sjuttonhundratalets dokument hänvisas till väletablerade före fastlags traditioner som maskerade bollar.

början om två veckor före Fat tisdag, parader organiseras av grupper eller föreningar kallas krewes börja gå på gatorna i New Orleans och omgivande samhällen. Krewe medlemmar betalar i allmänhet medlemsavgifter eller avgifter, som används för att finansiera byggandet av deras parad flottar och kostymer de bär. Vissa krewes har en lång historisk tradition. Den Mistick Krewe av Comus höll sitt första paraden 1857 och fortfarande innehar en boll varje Mardi Gras eve. Större krewes såsom Krewe av Endymion och Krewe av Tucks ofta har sin egen parad rutter.

Ju större och mer kända krewes hålla sina parader närmare Fett tisdag. Under årens lopp har parader skisserat kändisar som Louis Armstrong och Danny Kaye och locka stora skaror av åskådare, som samlas för att tävla för den "kastar" kastades av krewe medlemmar rider flyter. Populära kastar är strängar av färgad plast pärlor, små och billiga leksaker, och plast eller aluminium "dubloner. "Jazz band, promenader klubbar och mindre parader promenaden runt staden. De stora parader undvika kvartalet på grund av logistiska problem som dess smala gator.

traditionella färger Mardi Gras är lila för "rättvisa", grön för "tro" och guld för "makt. " Dessa färger är uppenbara överallt under Mardi Gras och de föregående veckorna-från kläder av revelers till mat till symboliska mynt som kastas från paraden flyter. Kungen Cake, en populär Mardi Gras krampa, är inrett i socker som är färgade i dessa färger. Kungen Cake är en kaffe kaka bakad i en ring form och glaserade med en enkel socker glasyr, sedan strös med guld, lila och grön färg socker. Inside the King Cake har bagaren gömt en liten plast baby, symboliserar Kristus Child. Den som finner barnet i hans eller hennes skiva King Cake sägs kunna förvänta oss lycka till under det kommande året-och förväntas vara värd för nästa kungen tårtkalas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.