Vad är Levitation?

Termen levitation kommer från det latinska ordet "levitas", som betyder "lätthet". Levitation hänvisar till processen av ett objekt motstånd allvar, och används oftast i en paranormal eller metafysiska sammanhang för att beskriva ett objekt till synes ökar i luften av sig själv. I ett vetenskapligt sammanhang är levitation tekniskt uppnås på flygplan, till exempel genom användning av aerodynamiska krafter, eller på små föremål, till exempel med hjälp av magneter. Illusionen av svävar människor är ofta målar som en del av en magisk eller illusionist visa, genom manipulering av belysning och andra specialeffekter. I hinduismen är makt levitation tros uppnås genom mystiskt sätt på vissa hinduiska guruer som behärskar filosofin i yoga. 1936 levitated Yogi Subbayah Pullavar uppgift framför 150 vittnen i fyra minuter medan i trance och horisontellt läge. En annan företeelse som kallas yogiska studsande "är ibland kallas levitation men inte tekniskt, omfattas av definitionen. Yogiska studsande eller flygande innebär mediterar och studsade på ett knä medan i lotusställning.

Kristendom omfattar flera konton levitation, såsom Nya testamentet räkenskaper Kristi förmåga att gå på vatten liksom hans uppstigning till himlen. Flera helgon sägs också ha levitated, inklusive Saint Joseph av Cupertino, heliga Teresa av Avila, Saint Philip av Neri, Johannes av Korset, och Saint Martin de Porres. På motsatta sidan av den kristna spektrum, har levitation också tillskrivits demonisk besatthet, som i 1906 fall av Clara Tyska Cele, en ung flicka som påstås levitated i Sydafrika, och kunde endast föras ner till marken igen med mottagande douses med vigvatten.

Mediums har p också rapporterats levitated som en del av andliga seanser, men har de flesta medelstora levitation påståenden har krossat som liknar illusionist visar, med steg tricks såsom ledningar och remskivor. Psychokinetics hävdar också att kunna levitera själva eller andra objekt. En sådan Psychokinetic, Nina Kulagina, levitated små föremål såsom vinglas och bord tennisbollar i kontrollerade miljöer där hon observerades av forskare.

En teori som innehas av vissa Fysiker om mänskliga levitation är att medvetandet många kunna utnyttja den noll-punkten energinivån, lägsta möjliga energinivån hos en kvantmekaniska fysiskt, medan det i ett förändrat medvetandetillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.