Vad är Kallprata?

småprat, småprat eller chit chat hänvisar till ljus, Breezy konversation som vanligtvis varar i några minuter. Termen kommer från ordet prat, vilket kan betyda att tala eller prata med en ljus karaktär. Det kallas reduplicated fras eftersom chit och chatt är båda tros vara varianter av prat. Skriftlig användning av ordet existerar sedan 18th century.

Normalt är kallprat inte mycket målmedveten dialog. Ämnen kan vara så enkelt som vädret, där någon köpt sina skor, eller bara allmänt prata om icke-kontroversiella frågor. I de tidigaste skriftliga referenser till småprat, dock kan ordet användas mer som skvaller . Samuel Palmer, som använder termen år 1710, tyder det betyder folk är "alltid bita folks rykte bakom deras rygg", som connotes en mer illvillig form av chattar. Även om det kan vara så att ett par minuter av chattar med någon annan kan vara för skewering tredje mans anseende, chitchatting med en annan person behöver inte sjunka till skadlig.

Actually, lära sig att småprat kan vara ett användbart verktyg, speciellt i början av sociala relationer med andra. Du kommer att notera att små barn har svårt med denna form av samtal, ofta interjecting ämnen eller frågor som antingen är off topic eller alltför allvarlig för en ordentlig kallprat. Vuxna unga och gamla, dock vore bättre att lära sig artiga former av sådana chattar eftersom de tenderar att kraftigt öka den sociala adeptness. Inte varje samtal måste vara hårda och tunga träffar, särskilt i sociala miljöer som parterna, eller när du slår upp en konversation med en känd lite bekant eller en främling. kan några regler för framgångsrik chitchats, särskilt med nya bekantskaper, iakttas. Samtal bör vara lätt och av gemensamt intresse för båda parter. Diskussioner om kontroversiella frågor (religion, politik) bör undvikas. Presentera fet personlig information om dig själv passar bättre för andra tider. I själva verket är målet för en kallprat kort, airily prata om ingenting mycket så att båda parter i en konversation vara bekväm. Sådana chattar är mer ett sätt att vara vänlig och framhäver din vänlighet istället för att försöka testa folk för att se om de passar dina bilder av ideala bekanta.

Somliga hänvisar till kallprat mindre formellt, och helt enkelt betyder att det är några minuters samtal om olika ämnen. Snarare än att begränsa dessa kommunikéer efter ämne, begränsa de det genom långa samtal. I detta sammanhang kan chitchatting bara betyda mycket korta meddelanden, och det behöver inte betyda fysiskt prata. E-post, meddelandetjänster och bloggar kan också vara en form av pratande, och ämnen kan bli djupare och mer ges ut med eller mer personlig beroende på deltagarna i samtalet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.