Vad är KIROMANTI?

KIROMANTI är en praxis som påstår kan användas för att förutsäga information om framtiden. Palmists utöva sin konst genom att undersöka palmer av kunder och göra förutsägelser på grundval av naturliga variationer i utseendet på palmen. Godtagande av KIROMANTI varierar kraftigt över hela världen. I Nordamerika, till exempel, är det ofta betraktas som föga mer än en kuriositet, men i delar av Asien är KIROMANTI tas på stort allvar och behandlingar kan få långsiktiga följder för sina undersåtar.

Folk har försökt att förutse framtiden för tusentals år, och KIROMANTI verkar vara en av de äldsta spådom metoder runt. Upprinnelsen till denna praxis är lite svårfångade, men de verkar ligga i Indien eller delar av Sydostasien. Därifrån spred de sig till andra regioner med handlare och nomadiska folk, och många kulturer utvecklat sin egen version av KIROMANTI. Det finns ett antal olika metoder för KIROMANTI. Förlitar sig alla på idén att ödet är förutbestämt, och att framtiden kan läsas i linje med handen, vilket innebär att en öde har redan skrivits. Förutom att studera linjer och veck i handen, palmists tittar även på fästen eller stiger, samla in information som är tänkt att användas för att skapa en komplett profil.

Palm läser eller KIROMANTI som det ibland känd praktiserades en gång brett över hela världen. I Europa, dock undertrycktes den av kyrkan, fruktade att förknippas med trolldom och astronomi. Dess underjordiska status visade sig vara svårt att återhämta sig från, i synnerhet med den moderna vetenskapliga tänkandet, och därmed många européer och människor av europeiskt ursprung inte betraktar KIROMANTI som en legitim vetenskap, även om romer i Europa fortsätter att praktisera det . I delar av Asien är KIROMANTI en av många accepterade konst som folk använder för att lära sig mer om sin framtid. Palm läsaren ofta erbjuder sina tjänster till ett lågt pris på gatorna, och folk kan också gå till en läsare för en profil. Profiler kan innehålla avger astrologiska diagram också.

Skeptiker hävdar att palmists använder samma tekniker som används av skojare och bedragare, snarare än att ha ett öga på framtiden, de är helt enkelt väldigt duktiga på att läsa folk och tala om för dem vad de vill veta. Troende i KIROMANTI tror att linjerna i handflatan verkligen inte hålla information om vad som kan komma i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.