Vad är Hello Kitty?

Hello Kitty är en ikonisk karaktär som utvecklats av företaget Sanrio från Japan. Det har blivit en av de mest märkesvaror tecken i världen, som förekommer på allt från plånböcker och mobiltelefoner till dockor och kläder. Hello Kitty är en stor-headed tecknad katt, utan mun och liten knapp ögon och en näsa. Hon bär ett rött band i håret, och är en nästan epitomized form söt.

Hello Kitty är en del av en fiktiv värld, utvecklades 1974, som innehåller inte bara henne, men flera av hennes vänner inklusive Chococat och Cinnamoroll. Hon har en hel familj struktur, med en far, George White, en mor, Mary White, farföräldrar, Anthony och Margaret White, och en tvillingsyster, Mimmy White. Hon har också kattens själv, heter Charmmy White, som ser en hel del som Hello Kitty, men är mindre människoliknande, och mer som en riktig katt.

Hello Kitty utformades huvudsakligen som ett marknadsföringsverktyg fordon säljer märkesvaror. Den första Hello Kitty produkten var Börs med liknade henne som finns på den, och inom några år hade detta utökats till en rad andra produkter. Nu verkar Hello Kitty på praktiskt taget alla tänkbara produkt, och hennes tillstånd inbringar mer än $ 1 miljard US dollar (USD) årligen. Hello Kitty har även sin egen temapark, Sanrio Puroland. Ett antal Hello Kitty tv-serier har producerats under årens lopp, och hon har medverkat i många utställningar. Första cartoon helt ägnas Hello Kitty var Hello Kitty's Furry Tale Teater , som sändes 1986 i USA, och producerades av DiC Entertainment. Sedan kom Hello Kitty och vänner , som tillverkas av japanska Madhouse studion 1991. Därefter, från 1993 till 1994 producerade Toei Animation Hello Kitty's Paradise , som gick på Toon Disney i USA. Nyligen producerades Hello Kitty's Stump Village som en claymation show, och planeras att släppas i USA.

Hello Kitty har varit starkt varumärke i ett antal pedagogiska produkter samt hjälpa till att introducera barnen till ett antal begrepp. Många av dessa har varit mycket positiv för utbildning, som leder FN: s barnfond, Unicef, för att ge Hello Kitty en särskild ära, kallade henne Unicefs speciella vän om barn. Andra branding möjligheter lära barnen hur man ska samverka bättre konsumenter, framför allt hennes branding på Legend Credit's Mastercard. Hello Kitty-kortet är utformad som ett sätt att visa barnen hur de kan handla och använda betalkort, förbereda dem för vuxna ansvar och budgetering.

På grund av hennes välkända cuteness har Hello Kitty också använts i ett antal nya sätt. En av de mest kända av dessa, som fick en hel del av nyhetsförmedling, använde liknade henne som ett straff för poliser i Thailand för mindre överträdelser. Tjänstemän som gör saker som park i begränsade områden, eller har en historia att visa upp att arbeta sent, är skyldiga att bära en armbindel märkt med Hello Kitty. Denna söta ikonen ses som i motsats till den maskulina bilden mest officerare försöker projekt, och det avskräcker, motsvarande i omfattning till fängelser som kräver svåra fångar att bära rosa uniformer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.