Vad är Gel Pennor?

Gel pennor är specialiserade skriver instrument favoriseras av många grafiker och lärare för deras djärva färger och heldragna linjer. Gel pennor använder samma grundläggande mekanism som berg-och-typ kulspetspennor, men bläcket inuti är märkbart tjockare än vanlig kulspetspenna bläck. Den ljusa bläck i gel pennor ofta utökats med aluminium gnistrar för extra visuell punch. Den första gel pennor marknadsfördes av Sakura Color Products Corporation i Osaka, Japan 1984. Sakura utvecklades också den första vattenbaserade gel bläck, som söker en modern reproduktion av lättflytande bläck som används i reservoarpennor. Gel pennor blev snabbt populär bland grafiker och arkitekter, som skulle kunna använda kontrollen av en kulspetspenna och samtidigt få lysande färger i en markering.

Gel fållor med överdimensionerade organ för mindre händer också blev populära bland barn. Crayon företag som Crayola började marknadsföra rader gel pennor med fluorescerande färger och metallisk gnistrar. Konst lärare uppmuntrat användningen av gel pennor för att skapa affischer på bygg papper. De la gnistrar och fluorescerande kemikalier får eleven att experimentera med mörk /ljuseffekter och svart bakgrund.

Gel pennor kan ha några nycker, dock. Lämnar skyddskåpor off gel pennor kan göra att bläcket inuti torka snabbt, till skillnad från kulspetspennor. En liten silikon boll inne i toppen av locket måste vara på plats för att bilda en lufttät tätning. Den mekanism som drar ut bläcket genom gel pennor och i spetsen är benägen att skada om de inte hanteras med omsorg. Användare kan försöka att renovera en torr gel penna genom att trycka på toppen eller botten, detta är aldrig en bra idé. Rullen bollen församlingen kunde bli hopplöst fastnat från påverkan. Vissa pappersytor är bättre än andra när det gäller att använda gel pennor. Det bästa är att experimentera med olika typer av papper för att se hur penna och bläck kommer att reagera.

Om gel pennor bör gå torr, experter menar rullande spetsen i små cirklar tills bläcket flyter igen. Vissa tycker att rullande pennan på en tumme eller motsatt Palm kommer att renovera pennan, men resultaten kan mycket och bläcket ska tvättas bort omedelbart för att förhindra missfärgning. Gel pennor fungerar inte bra på feta ytor, så att användarna ska tvätta och torka händerna ordentligt innan du använder dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.