Vad är Gallows?

En galge består av en stomme av två upprättstående stolpar med en tvärgående post placerad mellan dem, många meter över marken. En galge används för att avrätta människor, individer hängs från nacken i ett rep ansluten till galgen tills de är döda. Generellt sett är galgen byggda av trä. Ibland är de också kallas "hängande träd. " Detta beror på att ett träd kan lätt fungera på samma sätt, ett rep kan knytas till en kraftig trädgren och en individ kan hängas på denna lina.

Historiskt sett har galgen används ofta av regeringar för att avrätta fångar som begått allvarliga brott, men de används sällan i modern tid. De var också vanliga i krigstid att verkställa krigsförbrytare. Många länder har gått över till det som vissa uppfattar som mer humana utförandet metoder, såsom giftinjektion. Andra länder, till exempel vissa länder i Mellanöstern, fortfarande använder hängande som ett medel för genomförandet. Saddam Hussein, till exempel, hängdes i Irak under 2006 för brott mot mänskligheten och andra brott, inklusive några krigsförbrytelser. har många olika typer av galgen använts genom historien. Några var konstruerade för att vara permanent och tjäna det dubbla syftet att utföra fångar och skrämma de som fortfarande lever. De användes som symboler för rättvisa och makt-ständigt närvarande påminnelse om konsekvenserna av att agera mot de styrande i ett visst område. Andra var konstruerade för att vara tillfälliga och tenderade att endast användas för utförande. Vissa tillfälliga galge var utformade för att alls kunna transporteras till scener av brott. Den grundläggande ramen designen var effektivt. I många fall har lett till att dömda fångar till en plattform under den tvärgående balken. Där placerades snaran kring sin hals, linan var fäst också att de tvärgående balken. När det var dags att verkställa de dömda, öppnades en lucka under hans fötter och han föll igenom. Repet dras åt kring halsen, och hans fart sedan drog den snabbt tight, han antingen dött på grund av en bruten nacke eller för kvävning efter nedgången.

galge användes som en relativt billig och effektiv metod för avrättning. Med tiden började dock en del människor att ifrågasätta den moral och mänsklighet av avrättning genom hängning. Många nationer och samhällen gått vidare till andra metoder för genomförande, såsom giftinjektion eller elektriska stolen. Dessa metoder är i allmänhet uppfattas som mer humana, men de är mycket dyrare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.