Vad är GRAFOLOGI?

GRAFOLOGI är studiet av handstil med målet att lära mer om författaren. Det är viktigt att skilja GRAFOLOGI från dokument kriminalteknisk analys, för även om båda är att analysera handstil, olika metoder används, och slutmålet är annorlunda. GRAFOLOGI fokuserar på psykologi av författaren, medan kriminaltekniska dokument analys är tänkt att fastställa ursprunget för en handling att lära sig om det är giltigt eller inte. De två kräver radikalt olika studieområden, och närmade sig från unika perspektiv.

grafologer tror att handstil kan avslöja en hel del om den psykiska tillstånd av författaren. Undersöka handstil är tänkt att ge grafolog att söka i djupet av författarens undermedvetna. En grafolog ser på saker som vinkeln på bokstäver, det sneda för att skriva på sidan, trycket, och formen på bokstäverna. Till exempel har många grafologer tror att hård press visar ilska eller känslomässig stress, eller att de brev som spår av vid ändhållplatsen indikerar mental instabilitet.

Tanken bakom GRAFOLOGI är att det undermedvetna ofta bubblor genom skriftligt. Genom att titta på hur människor använder språket och hur de skriver, en utbildad examinator är tänkt att kunna dra slutsatser om författaren. Men många forskare menar att GRAFOLOGI är en tvivelaktig företag i bästa fall, och bevis från grafologer ofta ignoreras i brottmål på grund av en preferens för mer vetenskapsområden förhöras.

Även GRAFOLOGI förmåga att söka till djup i sinnet är tveksamt, denna form av handskrift analys faktiskt kan vara användbart. Läkare ibland titta på handstil av patienterna att lära sig mer om hälsa sina centrala nervsystemet, speciellt om att skriva prov för jämförelse finns. En nedgång i kvaliteten på handstil kan tyda på att någon har svårt att kontrollera hans eller hennes händer, vilket kan innebära att ett centralt nervsystem tillstånd som Parkinsons börjar uppenbara. Svårigheter att bilda ord eller skrift konsekvent kan också bero på problem med centrala nervsystemet, eller antyda att en patient upplever känslomässig oro.

Arbetsgivaren kan också försöka använda GRAFOLOGI, även om denna praxis har kallats till juridiska frågan i vissa regioner i världen. Granska handstil potentiella anställda kan vara rimlig med tanke på den som vill ha anställda med prydliga handstil som kan dra språk tillsammans och i farten, men väljer att inte anställa någon för att han eller hon skriver på en vänstervridning vinkling eller gör smala bokstäver kan betraktas som diskriminering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.