Vad är EZ Pass?

vägtullen är nemesis mest långväga auto resenärer, särskilt i de kaotiska Northeast Corridor i USA. E-ZPass ® är ett försök att hålla trafiken flytta, förenkla avgiftsinsamlingen och skära ner på antalet samlare vägtullen behövs. Det används idag i 13 länder, främst i nordöstra USA och Mellanvästern, och samma verk tekniken i dem alla. Ohio Turnpike är den senaste att anta E-ZPass ®, planering installation under 2009. P

E-ZPass ® föddes i början av 1990 för att minska trängseln på några av de mest trafikerade vägarna i landet -- New York Thruway, New Jersey Turnpike och Garden State Turnpike. Dess första experimentell användning var på Spring Valley vägtull Plaza på New York State Thruway den 3 augusti 1993. I fyra år,-E ZPass ® hade installerat alla på vägen. Det grundläggande systemet erbjuder förare som ofta använder avgiftsbelagda vägar möjligheten att inrätta ett förbetalt konto. En elektronisk tag sedan monteras på fordonet, som båda innehåller ett datachip som "talar" till en transponder antennen på en av de utsedda E-ZPass ® körfält på en gårdsplan eller vid ingången till en bro eller tunnel. Att antennen registrerar automatiskt bilens går och dra från pre-paid konto.

I ett försök att stimulera användningen av detta program, vissa organ erbjuder en rabatt på avgifterna till E-ZPass ® kunder eller carpoolers . En person som lever nära en E-ZPass ® toll anläggning som måste använda det ofta kan också få ett rabatterat pris för just den platsen. Vissa hyrbil företag har börjat installera E-ZPass ® transpondrar på sina fordon som en extra förmån.

I början hade fordonen saktar ner nästan till ett stopp i För att antenner att ta kontakt med den bifogade tag. Inom ett inhägnat vägtullen var säkerhetsöverväganden uppenbara. Under senare år har dock Turnpikes och broar börjat installera "Express E-ZPass ®" banor på den yttre omkretsen av vägtullen struktur, så att fordon med zip förbi med en mycket liten minskning i hastighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.