Vad är Channeling?

Kanalisering är den påstådda processen att ta emot dialogrutor av information genom psykisk, telepatiska, empatisk, eller intuitiva kanaler. Kanalisering hänvisar också till slagruta information från sina högre sinne. Den mest välkända, väldokumenterade channeler var Edgar Cayce. Cayce föddes i Hopkinsville, Kentucky 18 mars 1877 och död 3 januari 1945. Under sin livstid gjorde Cayce många förutsägelser som åtföljs av långa dialogrutor information om framtida händelser, skulle riktningar hälsa och vetenskap ta, och världspolitik. Riktigheten i många av hans förutsägelser fortsätter att trotsa oddsen, men hans metoder är gåtfulla av vetenskapen och därför förblir kontroversiell.

Cayce, en fotograf till yrket utan medicinsk bakgrund, även påstås utfört några 22. 000 personliga avläsningar, medhjälp människor runt om i världen med helande råd för ogynnsamma förhållanden. Cayce till synes obegränsade kunskap, när kanalisering, inte kunde förklaras och uppmärksammade av många akademiker, reportrar och läkare i ett försök att avslöja vad de förväntas vara smarta knep. Istället var kom bort tror Cayce vara legitimt, om än utan en förståelse av hans talanger.

Cayce kallas ett psykiskt eftersom termen channeler ännu inte hade myntats. Även Cayce kunde kallas psykiska, gick hans talang utöver vad vi normalt förknippar med synska. Synska, liksom dem som stöd i modern polisutredningar, normalt emot blinkar eller visningar och osammanhängande fragment av information. Det här är helt annorlunda än den typ av fenomen ses i Cayce, där ett ämne kan vara helt diskuteras i omfattande detalj, men det blir en fråga Cayce hade någon kännedom om när det inte han själv sömnproblem eller kanal-state.

Cayce påstod aldrig särskilda befogenheter, och inte heller gjorde han anspråk på att vara en profet. Hans kanalisering, som han förklarade det, kom från att uppnå ett sinnestillstånd som var i kontakt med "Akashi records," ett slags universell databas som innehåller all kunskap. Denna mängd av superconsciousness innehöll, enligt Cayce, det undermedvetna för alla som någonsin levat på jorden. Cayce trodde denna kunskap-rike låg till grund för allt medvetande och tillgängliga för alla som lärt sig att utnyttja det.

Cayce var en kristen som läser Bibeln cover-to-täcka en gång om året under hela sitt liv, och trodde människor borde vara kärleksfulla mot varandra och toleranta mot alla religioner. Han ägnade sitt liv åt att hjälpa andra, och fortsatte att göra personliga behandlingar även när hans egen hälsa var i fara från ren utmattning av att försöka hänga med poängen önskemål som kom från hela världen.

Medan världen har ännu inte sett en Edgar Cayce, finns en fascinerande få som har fått stor uppmärksamhet och haft ett rykte om legitimitet bland dem som tror. Ett exempel är Jane Roberts (1929-1984) som kanaliserade Seth -serien, troligen den mest välkända och respekterade channeler de senaste åren. Seth serien har sålt i miljontals exemplar översatta till ett tiotal språk och har hyllats av folk som Deepak Chopra för dess budskap om levande livet lyckligare genom självförverkligande. Fortfarande i tryck, fortsätter Seth serien att fascinera läsare världen över.

Idag har många människor gör anspråk på att kanalisering, medan få presentera den typ av överväldigande legitimitet erkänns av många i verk av Edgar Cayce. Fram till mekanik kanalisering vetenskapligt kan bevisas eller motbevisas kommer det förmodligen att förbli ett kontroversiellt ämne, särskilt för dem som kräver att vetenskapen legitimera mänskliga erfarenheten innan den kan anses giltig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.