Vad är Buckshot?

Buckshot är en typ av skott som är utformad för att användas för storvilt. "Shot" är helt enkelt en term som används för att beskriva den lilla metall pellets förpackade i ett hagelgevär skal. Större pelletar pack mer av en punsch, och kan kräva ett större vapen, medan mindre pellets är mycket svagare, och kan avfyras från mindre vapen. Den typ av skott som krävs beror på avsedd användning, birdshot, till exempel, är mycket litet skott avsedda att användas i jakt på fåglar. Birdshot skulle vara praktiskt taget värdelösa mot större bytesdjur, medan hagel skulle kunna förånga en fågel. En shotgun pellets har en ganska unik och intressant design. Till skillnad från en kula, som består av en bit av bly och andra metaller för att mycket exakt in ett mål, sköt syftar till att skingra, ökar chansen att något kommer att drabbas, samtidigt som man minskar kraften i vapnet används för att avfyra skott. Normalt är skjuten förpackas i en patron som också innehåller krut och vadd, man kan packa sina egna patroner, eller köpa dem från företag som specialiserar sig på att göra ammunition. Den "Buck" i "hagel" är en referens till manlig hjort, en mycket populär form av storvilt. Buckshot kommer faktiskt i en mängd storlekar, används för jakt ett sortiment av större byten förutom rådjur. Många polisstyrkor använder också hagel, i både vapen upploppskontroll och hagelgevär bekämpa. Det rent hagel gör det mycket mer skador, men inte nödvändigtvis dödlig, såvida inte pistolen är att ordentligt.

Patroner av hagel vanligtvis genom ett nummer, med de flesta tillverkare gör storlekarna 00 till 4. Ju mindre tal, desto större hagel. 00 eller "dubbel VAD SOM HELST" är en populär storlek på hagel, eftersom dess storlek kommer med formidabla bromskraft.

Buckshot är mycket större än birdshot och BB skott, gör det mycket mer potentiellt farlig. Människor som har blivit skjuten med birdshot lever allmänhet att berätta historien, även om de har några ärr som vittnar om erfarenhet. En träff från en kassett full av hagel, dock framför allt på nära håll, kan vara dödlig. Av denna anledning jägare som bedriver storvilt är extra försiktig med sina vapen, och de bär ljusa färger i skogen så att de är synliga för andra jägare, eftersom ingen vill råkar skjuta någon annan eller bli skjuten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.