Vad är vanlig post?

Ytpost är en postutdelning system där post eller resor över jordens yta, i stället för att resa via flygplan. Det kan inkludera sjöfarten med lastbil, tåg eller båt. De flesta företag och myndigheter som erbjuder internationella sjöfarten har både en Ground Service-och flygförbindelse. Fördelen med vanlig post är att det tenderar att vara billigare än luft-som leveranser, men detta beror på var paketet håller på att levereras till. Den största nackdelen är att det tar längre tid för ditt paket att nå sin destination. Det finns många skäl till varför ytpost är ofta billigare än luft post. Fordon som transporterar ytpost, såsom lastbilar, kostar mindre att driva och underhålla än flygplan. Det kan också vara billigare eftersom de flesta post transporteras på detta sätt. Regelbunden transport rutter och tidtabeller är väl etablerade och ofta automatiska för maximal effektivitet vid rörliga masstillverkning av post. På grund av detta, kostnaden per styck är i allmänhet lägre än post transporteras med flyg, vilket ibland kräver mer arbetsintensiva hanteringen.

Ytpost tar längre tid att komma fram till sin destination eftersom uppenbarligen, lastbilar och båtar färdas med lägre hastighet än flygplan. Ytpost kan också vara en lägre klass än luft post, och därmed lägre prioritet vid lastning och leverans. Till exempel, om du skickar ett paket via internationella yta post och det har att resa med båt, någon gång kommer det att nå lastkajer och delas in efter vikt och brådskande. UNDERKLASSIG yta post får inte klassificerar lika viktiga som andra gods, såsom ömtåliga livsmedel. Följaktligen kan posten sitta på lastkaj i flera dagar innan den lastas på fartyg, lägga till den totala leveranstiden.

När fler internationella affärer utskick sker via luftmängd, är fraktkostnader sänks något för denna typ av tjänst. Men är yta delas vanligen fortfarande det mest ekonomiska sättet att transportera ett paket. Så länge som ditt paket är inte tidskänsliga eller ömtåliga, kommer ytpost förmodligen spara ganska mycket pengar. I vissa avlägsna inlandet kan ytpost vara den enda leveranssätt tillgänglig, och i avlägsna öar och bergsområden, kan luftmängd vara ditt enda alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.