Vad är svart fredag?

Black Friday är rabatten shopping dag som följer amerikanska Thanksgiving, som alltid på en torsdag. Retailers främja Black Friday som dagen för att shoppa inför julen. Black Friday är ofta annonseras med "julhandeln" samt "Thanksgiving Försäljning. "

Ordet "svarta" i svart fredag hänvisar till begreppet "i den svarta" innebörd vinstsyfte. Idag är Black Friday inte en viktig inkomstkälla för detaljhandeln, men är viktigt för att driva trafik till butikerna. Många handlare post speciella Black Friday cirkulär till konsumenterna, meddelade djupt diskonterade poster i hopp om att konsumenterna kommer att besöka deras butik på Black Friday.

Marknadsundersökningar har visat att många Black Friday shoppare kommer att köpa andra varor från butiker där de planerade att besöka för att köpa annonserade objekt. Den ökade volymen av köpare som köper icke diskonterade poster utgör Black Friday lönsamma för detaljister, även om de inte gör stor vinst på djupt rabatterade varor. En del människor ge sig ut på en svart fredag för att bara "fönstershoppa" Andra hävdar att de inte kommer att handla om en svart fredag på alla, med hänvisning till överfulla parkeringsplatser och vägg till vägg shoppare som skäl till avstå från att spara pengar vid försäljning. Ändå många andra inte bara i förväg planera vilka varor de köper från vilka butiker, de är villiga att trotsa långa rader för att få fynd på poster de vill. Varje år har Black Friday så många intresserade köpare som deltar att det förblir en detaljhandel tradition i USA.

Elektronik och leksaker är populära julklappar och är ofta de mest eftertraktade fynd under Black Friday Shopping excursions . Retailers slash ofta priserna på de senaste elektronik och leksaker med så mycket som hälften eller en tredjedel av sitt pris. Detaljhandlare vet att konsumenterna kommer att reagera på sådana enorma möjligheter att spara på julhandeln kostnader. Smycken är en annan populär Black Friday objektet som konsumenter söker rabatt på, men gigantiska rabatter på smycken ex normalt inte är lika vanligt som drastiskt sänker priserna på leksaker och elektronik.

Som varor på djupt rabatterade varor är ofta begränsas av detaljhandlarna, "doorbuster" försäljning är vanliga på en svart fredag. De människor som kommer tidigt att rada upp närmast butikens framdörrarna är det enda säkra att kunna köpa den annonserade fynd om lagret tar slut. För att kompensera för detta, de flesta butiker försöka få så många av varje objekt som möjligt och /eller nämner antalet tillgängliga på sin runda. Vissa butiker ger också incitament priser till dem i linje såsom presentkort för gratis varor i butiken till de första hundra eller fler shoppare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.