Vad är pigmentbaserat bläck?

pigmentbaserat bläck är bläck som håller fast på ett papper och inte i allmänhet avlägsnas med vatten eller friktion. Pigmentbläck innehåller vanligtvis andra ämnen än de i standarden dye bläck, och dessa medel säkerställa vidhäftning till papperet. Normalt pigmenterat bläck innehåller större partiklar än andra bläck, dessa partiklar absorberas av ytorna de tillämpas på och är svåra att ta bort efter detta. Även vatten tenderar att smutskasta enkla dye bläck, tryckfärg pigment, en gång torr, vanligtvis kör mycket liten, även när nedsänkt i vatten. Pigmentbaserat bläck kan användas för nästan alla ändamål som dye bläck kan användas för, och kan även användas som källa bläck för skrivare. När färgämnet i dye-bläck tenderar att lösas upp helt i vatten , pigmentbaserat bläck normalt inte lösas fullständigt. På grund av detta, färgpulverbaserat bläck tenderar att erbjuda ett mycket smidigare att skriva och skriva erfarenhet. De kan också göras för att visa mycket ljusare, fylligare färger. Om däremot-dye bläck utsätts för vatten i även små mängder, kommer bläcket smeta över papperet och göra skriftligen eller bild skadade eller oläsliga. De större, oupplösta partiklar med pigmentbläck dock tas upp av fibrerna i papperet och tenderar att vara mycket svårare att förstöra utan att fysiskt förstöra papperet.

Medan ett pigmentbaserat bläck har många klara fördelar för andra typer av bläck, som normalt tonas lättare och snabbare ruinerade, tenderar pigmentbaserat bläck för att vara dyrare, liksom. Arkivens pigmenterat bläck, som är konstruerad för att hålla under mycket lång tid utan att blekas eller lidande vattenskada, kan bli ganska dyrt. Pigmenterat bläck är helt enkelt dyrare att göra än enklare bläck, såsom dye-bläck. Färgat pigmenterat bläck är också mycket dyrt på grund av behovet att se till att färgen bleknar så lite som möjligt.

Archival pigmenterat bläck är bläck som är avsedd att pågå under en mycket lång tid. Det är inte nödvändigt att de flesta skriftliga handlingar sista mycket lång, och det är obetydligt om de bleknar eller inte. För vissa sällsynta dokument eller konstverk, dock är det av yttersta vikt att det bläck som används varar under mycket lång tid. Archival kvalitet pigmentbaserat bläck kan pågå i årtionden om vad det är på det hållas utanför ogynnsamma miljöförhållanden. Många konstnärer favor pigmentbaserat bläck, eftersom det vanligtvis svalnar mycket lite över tiden, medan andra tryckfärger vanligen vissna när de utsätts för solljus under ännu kortare tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.