Vad är långfredagen?

Långfredagen är en dag av eftertanke om korsfästelsen av Jesus Kristus. Det sker två dagar före påsk firas, så det datum varje år varierar. Till skillnad från andra dagar som betraktas som helig av kristna, är långfredag aldrig "firade. " Snarare är det som observeras med en mängd ceremonier i olika sekter av kristendomen.

De flesta kristna församlingar antingen hålla böner, möten eller högtidlig sammankomster i kyrkor på långfredagen, men i de flesta fall är deltagande i dessa möten inte vara obligatorisk. Även i den katolska kyrkan, ingen är skyldig att delta i mässan på långfredagen, och i själva verket inte en sann Mass inte ske. Det finns ingen invigning av den mottagande eller mottagning av gemenskap, men vanligtvis en läsning av Nya testamentet hänsyn till Kristi korsfästelse, och många böner. Också, för katoliker, är långfredag ofta en dag av fasta och avstå från kött. Speciellt under de tre timmar från 12 till 3, ingen mat har fattats.

För kristna som observerar Långfredagen är en dag att reflektera över offer Kristus så att alla människor skulle välkomnas till himlen . Vissa fokuserar på Kristi lidande, genom att utföra Passion Plays att reenact Kristi död. Det bör noteras att den katolska kyrkan frowns på Passion Plays, även om de utförs i vissa övervägande katolska länder som Filippinerna. Vissa Passion Plays har väckt reaktioner av vrede och hat mot Kristi bödlar, tar avstånd från den högtidliga långfredagen och förringa Kristi offer.

Många kan läsa delar av Nya Testamentet handlar om Kristi död, Vissa tycker detta avsnitt av Nya Testamentet oerhört tragiskt och nästan överväldigande. I länder som Polen, representationer av grav Kristus kan inrättas och folk kan övernatta sorg Kristi död på dem. Det är inte ovanligt för de som fokuserar på aspekt korsfästelse på långfredagen gråta. En del kristna hävdar också att fokuseringen på Kristi död på långfredagen är endast viktig i den mån den gör det möjligt för människor att förstå att Kristus uppstod från de döda. Den faktiska Korsfästelsen är mycket mindre viktigt och avleder fokus från Jesu liv. Tonvikt på korsfästelsen och blås-by-blow räkenskaperna för det tenderar att fokusera på det onda gjort att Kristus snarare än goda Kristus gjorde. I många länder är långfredagen en nationell helgdag. Banker kan avslutas, och det är inte ovanligt i främst katolska länder för alla företag, såsom pubar och restauranger att stänga också. Detta är fallet i Irland, där dricka på långfredagen anses helgerån.

I USA, tullen varierar vad institutionerna förblir öppnas eller stängas. Flesta skoldistrikt användas för att stänga på långfredagen, men nu detta varierar från stadsdel till stadsdel. Om stadsdelen ligger i ett område med en stor population av katoliker eller kristna som går i gudstjänsterna på dagen, kommer normalt skolor nära eftersom alltför många barn skulle vara borta. Katolska och kristna skolor nästan alltid nära på långfredagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.