Vad är konstgräs?

Konstgräs, även känd som konstgräs är en typ av yta som liknar naturligt gräs. Det används för arena sport, villaägarnas gräsmattor och kommersiella tillämpningar. Konstgräs skapades 1960 av David Chaney, chef för RTP forskargruppen. Det var populärt under 1965, då det blev installerat i Houston Astrodome. Många har vuxit till att uppskatta de minskade kostnaderna för att underhålla konstgräs jämfört med naturligt gräs inomhus.

Konstgräs finns i tre olika typer av material: polyeten, polypropen och nylon. Den typ av material till användning bestäms av vad det ska användas till och vad man har råd med. Vissa material fungera bättre för olika användningsområden.

Polyeten är mycket mjuk i strukturen, vilket gör den perfekt för lekplatser. Den kan skäras i olika höjder, med tre inches är den maximala höjden innan det veck över sig själv. Det kan härma flera typer av gräs, till att omfatta blått gräs och Rödsvingel. När de används på golfbanor, fungerar det inte bra för en putting green, men gör stor frans gräs.

Polypropylen är det billigaste konstgräs, vilket gör den till den mest populära och mest använda. Vid användning i golfbanor, fungerar det bra som en putting green på grund av naturliga styvhet i materialet. Denna typ av material, dock inte tål värme och smälter vid temperaturer över 155 grader Fahrenheit (68,33 grader Celsius). Tyvärr kan grässtrån endast tillverkas i en riktning, dvs när du putt på detta gräs, kan man rulla bara i en riktning. Det fungerar bra när de ställer med ledning av gräs men hoppar när de ställer mot eller över den.

Nylon är den starkaste, högsta kvalitet, konstgräs du kan köpa. Det kommer inte att bli tovigt med extrem vikt, till skillnad från andra material. Du kan parkera ett fordon på konstgräs och det kommer att studsa tillbaka när bilen tas bort. Detta material fungerar bra på lekplatser eftersom det kan tolerera den friktion som kommer från barnen springer och gungar. Nylon har också ett mångfasetterat samverkande konstruktion, vilket gör den perfekt för användning som en putting yta, eftersom bollen alltid kommer att rulla på rätt sätt.

Konstgräs kan installeras av en professionell eller dig själv. Det är relativt enkelt att installera, eftersom du bara att rensa ut området och tillämpa aggregat för dränering ändamål. Området är sedan jämnas ut med en kratta och konstgräs fastställs. Bitarna av torv bör överlappa varandra med tre stygn rader och trycker lätt att göra sömmarna klumpa ihop sig. Den konstgräs sedan fästs med 6 tum (15. 24cm) landscaping naglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.