Vad är ett bokmärke?

Ett bokmärke är en sida djurhållare. En läsare infogar ett bokmärke i sidorna i en bok när han eller hon slutar läsa. Här sättet när det är dags att läsa igen, kan läsaren öppna sidor där bokmärket är att hitta det ställe i boken där han eller hon slutade i stället för att försöka komma ihåg sidnumret. Bokmärken spara behöva bläddra igenom boken och läsa meningar försöka hitta den exakta platsen för att på nytt börja läsa boken. Ett bokmärke kan göras från många olika material från en enkel bit kartong till en specialtillverkad plastklämma till en ornately förskönat tyg skapas. Bokmärken kan massproduceras och säljs i butiker eller kan handgjorda.

Handgjord bokmärken kan skapas från skrot man har i hemmet. Till exempel efter plattas en pappkartong som en gång höll ansiktsservetter, skära rektanglar från att göra några bokmärken innan du lägger till resten av kartong till återvinning bin. Bara limma två rektanglar tillsammans med mönstret på outsides och du får färgstarka kraftiga bokmärken. Ansiktsservetter lådor finns ofta tillgängliga i attraktiva mönster och färger så detta är ett bra sätt att göra konstruktionen längre. Du kan också köpa mönstrade kartong bokmärken. Några är laminerade och vissa har en tofs lagt till toppen. Ett bokmärke för försäljning i en bokhandel eller annan detaljhandel affär kan vara märkta med en humoristisk säga eller en dikt. Ett bokmärke kan göra en stor extra present när du köper en bok för en gåva. De flesta bokhandlar säljer dem på stativ nära kolla. Du kan ofta hitta roliga barns bokmärken att ge med barnböcker som presenter. Bokmärken med sin favorit licensierade tecken på dem kan även hjälpa mindre ivrig läsare bli mer intresserade av att läsa. Att göra bokmärken är en utmärkt farkost att göra med barn i alla åldrar och med ett mycket litet barn kan göra några krita kråkor på en tomt vit kartong. Det är en bra idé att skära rektanglarna lite större för yngre barn så att det bokmärke som är lättare att hantera. Äldre barn kan göra bokmärken från rester av band och paljetter de limma på bitar av filt.

Vissa typer av bokmärken plast clips som fäst direkt på en sida i en bok. Dessa är stora när de transporterar en bok som en vanlig bokmärke kan glida fram mellan sidorna. I värsta fall kan du klippa ett gem på din bok sida att använda som ett bokmärke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.