Vad är ett Safe House?

Begreppet säkert hus har flera definitioner. De flesta av dem innebär skydd för människor i fara, men varför människor är i fara definierar hur begreppet säkert hus används. Det finns några typiska säkra hus som kan anses:

  • där A place vittnen riskerar ett säkert sätt kan skyddas av polis innan den avger vittnesmål.
  • Ett härbärge för misshandlade kvinnor och deras barn.
  • En fristad för människor som söker politisk asyl eller skydd mot utvisning.
  • Ett ställe att gömma människor i strid med lagen.
från många filmer om polisen och organiserad brottslighet, många är de flesta bekanta med säkert hus som en plats att gömma någon som kommer att ge fördöma vittnesmål i en rättegång. Sådan säkert hus organiseras av polisen, vanligen i avlägsna läge, och säkerhetsåtgärder är täta. Endast ett fåtal människor vet var i huset, eftersom det finns oro för att upptäckten av platsen skulle leda till ett försök att skada vittnet eller polisen skyddade honom innan leverans av vittnesmål. I många filmer, är platsen för den säkra huset upptäckt, men vanligtvis inte förekommer i verkliga livet. Den andra formen av säkra hus är ett härbärge, som åter kan ha en hemlig eller skyddad plats där de flesta kvinnor och deras barn kan gömma sig från missbruk makarna och /eller föräldrar. Misshandlade kvinnor skyddsrum vanligtvis inte lita på polisens skydd, utan snarare på den sekretess de befinner sig. De kan ha trygghetssystem och mycket strikta regler för kontakt med utomstående för att hålla alla människor skyddad där skyddade. Endast ett fåtal människor som kan vara i kontakt med kvinnor som utnyttjas vet säkert husets läge. Detta kan inkludera medicinsk personal, socialarbetare och poliser. under regeringstiden av slaveriet i södra amerikanska delstater, öppnade många människor och kyrkor i norr sina dörrar för slavar att fly till Kanada. Dessa kallades också säkra hus, och ett veritabelt nätverk av dem uppstod. Det var stor fara för människor kör säkert hus, särskilt som Amerika närmade inbördeskriget. Nya lagar kan böter eller fängelse människor som på något sätt stöd förrymda slavar. Det var en markering av tapperhet att den underjordiska järnvägen anhängare fortsatte att ge säkra hus för förrymda slavar i hopp om att dessa människor en dag skulle vara gratis. Ibland kyrkor eller enskilda personer har fattat samma tillvägagångssätt genom att erbjuda skydd för dem som söker politisk asyl eller försöker att undgå utvisning. I modern tid i USA, så fristad från kyrkor tenderar att vara olagligt, och kan endast erbjudas för en kort tid. Sanctuary kan det mesta finns för att människor som söker skydd kan stanna i landet medan de förbereder sig bättre rättsligt försvar för att undvika utvisning.

Det säkra huset var också vanligt, och har blivit så igen, för de människor som undviker värnplikt. Även i USA har för närvarande inga förslag, utkast Dodgers på 1970-talet skulle kunna använda ett nätverk av säkra hus för att undvika att skickas till Vietnam, genom att få till Kanada. Flera kyrkor har erbjudit tillfälligt skydd åt människor som redan i militären som samvetsgrant invända att delta i vissa krig, såsom Irakkriget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.