Vad är ett Alive Day?

En levande dag är dagen för ett år sedan en mycket nära flykt från döden. Folk kan välja att fira sitt liv med parter, eller med en personlig reflektion, beroende på personlig smak och deras relation till de händelser som inträffade samma dag som de snävt missade dö. Vänner och familj kan också markera ett levande dag med kort eller present erkänner sitt förhållande till den närmaste avlidne-.

medlemmar av militären har firat levande dagar sedan Vietnamkriget, och helt säkert ännu tidigare. Slåss i ett krig tenderar att öka sannolikheten att dö, och det kan tyckas mirakulöst att undgå döden efter en sammandrabbning med fienden. Militära medlemmar är också tätt förknippade med varandra, tack vare sin unika upplevelser i krig, och leva dagen parterna kan vara ett sätt att förnya detta sammanhang och fira en säker avkastning från slagfältet.

Begreppet alive dag populariserades av en dokumentär 2007, Alive Day Memories , som skisserat intervjuer med veteraner från Irakkriget som talade om sina erfarenheter i strid och deras levande dagar. Irakkriget skapade ett antal möjligheter till Alive firandet, tack vare framsteg i Battlefield medicinen som ökade sannolikheten för att soldaterna skulle överleva förödande attacker.

Soldaterna profilerade inom dokumentär skadades svårt, och filmen chronicled de sätt på vilket de hanterat sina skador. Många Irak krigsveteraner har upplevt amputationer och svåra hjärnskador, och till minne av deras levande dagar hjälper dem att bearbeta de händelser som förändrat deras liv. Ökad medvetenhet om begreppet en levande dag har spridits ut från militära till civila samhället, och detta har uppmuntrats av några psykologer och andra yrkesgrupper som känner att hedrar en levande dag kan bli en viktig erfarenhet.

Man behöver inte vara en krigsveteran att fira en levande dag. Alive dagar kan fira allvarliga bilolyckor, sjunker vilket ledde till svåra skador och andra livshotande händelser i någons liv. Eftersom en nära borste med döden är ofta en intensiv och livsomvälvande upplevelse, erkänner händelsen med en levande firandet kan vara en viktig del av växande och föränderlig. Vissa tycker också att prata om de händelser som ledde till att livshotande olycka, med vissa väljer att tala till grupper om sina erfarenheter i hopp om att hindra andra från att göra val som kan sätta dem i samma situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.