Vad är en tvättbräda?

tvättbräda är en enhet som ursprungligen var avsett att stöd i processen för handtvätt kläder. Dagarna före moderna tvättmaskiner, hålls många hem flera olika storlekar av tvättbräda i hemmet, som gjorde rengöring verktyget idealiskt för både stora och små kläder, lakan och andra hemtextilier. Tillsammans med en galvaniserad BYKKAR, ingen 19th century hem ansågs komplett utan åtminstone en tvättbräda.

Utformad som en enkel anordning, konstruerades typisk klapptavlan med en träram som var rektangulär form. Ramen inrymde en del av metall som präglades av en rad kammar som sprang längden på metallplattan. Två korta ben ingick i trästomme. Medan vissa modeller av klapptavlan används också lövträd för räfflade delen av tvättbräda, hade de nästan försvunnit under senare delen av 19th century. Zink var metall som föredras av de flesta tvättbräda från 1850-talet framåt, med galvaniserat stål småningom ersätta zink skär.

Använda en tvättbräda krävs placera benen på enheten inom en BYKKAR som var fylld med varmt tvålvatten. Med benen vila i badkaret, var placerat klapptavlan mot bröstet för stabilitet. Kläder skulle läggas i blöt i vatten och sedan gnuggas kraftigt över åsar i styrelsen. Efter denna process skulle bidra till att undanröja en rad svåra fläckar från kläder. När jobbet att tvätta kläder var färdig kunde klapptavlan placeras ute i solen eller hängas på en ställning för att torka. Inom ett minimikrav för vård, en bra tvättbräda skulle pågå i år.

Efter tillkomsten av tvättmaskinen, började använda klapptavlan som ett hemmabruk falla från gunst. Med tiden har dekorativa modeller av klapptavlan blivit vanligt i vissa bostäder. Styrelser den funktionen härdat glas eller mässing för den räfflade delen är mycket vanliga i dag. Förutom att använda som dekoration accent, flera genrer av musik utnyttja klapptavlan som ett musikinstrument. Musikalen tvättbräda ofta sysselsatt med land och västra, bluegrass och folkmusik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.