Vad är en syssla diagram?

En knepig diagram är en organisatorisk verktyg som används för att lista sysslor för människorna i ett visst hushåll. Används ofta i hushåll som har barn, knepig diagram visuellt stöd, vilket gör det lätt för familjen att se exakt vad de förväntas göra en viss dag. Exempelvis kan denna typ av diagram över sådana saker som bädda sängar, sopa och uppsamlingsöverföringar golvet, gör rätter, och ta ut soporna. Det kan bidra till att undanröja den glömska som ofta får människor att hamna på efterkälken om deras uppgifter. får en syssla diagram vara utformad för att hålla uppgifter för bara en person eller flera. Om den är avsedd för endast en person, kan det bildas som en kalender med olika sysslor tilldelade för olika dagar. Ofta är ett utrymme på knepig diagrammet för att tillåta personen att bocka av de sysslor han eller hon har utfört den dagen. Om knepig diagrammet är avsedda för fler än en person, en liknande konfiguration kan användas, men fler kolumner kommer att behövas för att möjliggöra ett införande av olika namn och olika sysslor. När flera personer ingår i ett omfattande arbete sjökort, kan det vara till hjälp att lista med sysslor av dagen och fylla i namnet på den person som är planerad att göra var knepig på en viss dag.

Även knepig diagram används vanligtvis för att organisera sysslor i hemmet, kan de också användas på arbetsplatser. De kan vara användbara för att tilldela anställda uppgifter som är något relaterar till deras befattningsbeskrivningar eller kräva turtagning. Till exempel om ett företag har ett kök eller gemensamt område att de anställda får använda, en syssla diagram kan vara användbar för att kontrollera utrymmet hålls rent och välordnat. En anställd får i uppdrag att städa kaffekanna, till exempel, ett annat i uppdrag att torka ner diskar vid slutet av varje dag.

I vissa fall kan en syssla diagram användas för att införa ett belöningssystem. Detta är ofta fallet när knepig diagram används med yngre barn. Ett barn kan få en stjärna eller någon annan typ av erkännande för varje uppgift han eller hon framgångsrikt slutför. I slutet av veckan eller i slutet av månaden kan den förälder som väljer att ge någon form av belöning för att genomföra alla eller ett visst antal av tilldelade sysslor. Till exempel om ett barn gör sin säng varje dag i veckan, kan han bli belönad med en DVD-uthyrning eller annan behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.