Vad är en snögubbe?

en snögubbe är en skulptur av en person som är tillverkad av packad snö. Som man kanske förstår, snögubbar i allmänhet endast finns i klimat där det snöar och är kallt nog för snön att hålla, men i varmare regioner människor kan göra snögubbar som en nyhet när någon hackade is eller konstgjord snö är tillgänglig. Bruket att göra snögubbar går tillbaka till åtminstone medeltiden, och det kan vara ännu äldre, med tanke på att snön är idealisk för skulptering, särskilt för unga och oerfarna händer. är en klassisk snögubbe göras mycket enkelt, med tre bollar av snö ovanpå varandra. Traditionellt kulorna koniska i storlek, med upp bollen utgör huvudet, mitten bollen bildar torson och den nedre bollen används för benen. Det är också vanligt att dekorera snögubbe, klassiskt med klumpar av kol för ögon och en morot till näsa. Kol kan också användas för att föreslå knapparna på snögubbe torso, och göra en mun. Klubbor kan användas för att föreslå vapen, och några snögubbar också bära mössor, halsdukar och handskar. Den grundläggande formen av snowman är föremål för variation, naturligtvis. Vid vissa traditionella snö festivaler, till exempel snögubbar görs med två bollar i snö för bekvämlighet, och de kan göras mycket små. I Japan, snö festivaler resultera i hundratals små snögubbar uppradade i fält och andra offentliga platser, vilket kan vara en syn. Man kan också försöka ge snögubbar mer realistiska funktioner som riktiga ben, och i vissa fall kan kompletteras med en intern ram.

Beroende på väder kan en snögubbe vara kortlivade eller varaktig. Om vädret förblir kallt och torrt, kan en snögubbe fortsätta att existera under en längre tid, även om han kanske börjar bli lite smulig. Om mer snö faller, kan snögubbe bli något begravd, men människor kan packa snön att omforma honom. I regn eller uppvärmning väder smälter snögubbe bort, lämnar sin tillbehör bakom.

Många människor i snörika länder om att göra snögubbar som vinter verksamhet som tillåter dem att få utanför även när vädret är mindre än idealisk. Efter en period av tung snö, är det inte ovanligt att se många människor runt i gårdarna, en inventering av skador och samarbeta i team för att bygga snögubbar på skoj. Även om många människor associerar gör snögubbar med barndom spel, är vuxna ofta inblandade också, och i vissa regioner vuxna hålla tävlingar för bästa snögubbe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.