Vad är en siare?

Även spåmannen betyder ordagrant "berättare av sanning", det hänvisar till en person som förutspår framtiden genom andlig eller övernaturliga medel. Ofta kan en praxis siare spådom , tolka omen i naturen eller meddelanden behandlingen i särskilda objekt, som kort eller kasta lott. En siare kan också vara en religiös figur som tar emot kunskap från en övernaturlig källa, t. ex. en profet, Oracle, eller shaman. Spåmannen har funnits i tusentals år, och troligen sedan strax efter gryningen av människan, eftersom människor är naturligtvis nyfikna på framtiden och försöker ofta använder prognoser för att planera förevarande talan. Siare är också en viktig del av nästan varje religion.

en siare som praxis spådom har ett antal alternativ öppna för honom eller henne. En del metoder är allmänt betraktas Spådomar idag, trots att de togs på stort allvar i den antika världen och fortfarande vissa utövare. Exempel crystallomancy eller scrying, läser en kristallkula, KIROMANTI eller KIROMANTI, läsning av linjerna i handflatan, SPÅENDE I KORT, läsa kort, inklusive tarot kort, geomancy, läsa markeringar i smutsen, astrologi, läsning stjärnorna, och cleromancy eller sortilege, gjutning ben, pinnar eller andra objekt. Vissa former av spådom som var viktiga i den antika världen, särskilt den grekiska och romerska imperier, inte längre är vanligt. Till exempel Haruspicy eller extispicy sökt meddelanden i inälvor offrade djur, medan augury tolkade flykt av fåglar.

en siare behöver inte använda något externt för att göra sina förutsägelser. Ofta är en siare tros vara inspirerad eller informeras av en gudomlig enhet. Detta är fallet med bibliska profeter, som fungerar som budbärare från Gud och berätta deras anhängare detaljer om framtiden. I många kulturer, i synnerhet antika Grekland, är orakel källan till övernaturliga visdom. Oraklet i Delfi är kanske den mest kända av dessa, och män skulle resa till konsultera sin gudomligt inspirerade prästinnor, föra penningpolitiken offergåvor djur, innan några större företag. Många indianska kulturer i världen har traditionella helare och spåmän känd som shamaner.

Som ni ser, siare är ett ganska vitt begrepp, men alla typer av spåmannen tjänar ett liknande syfte för de människor som tror på dem. Ofta folk fäster stor tilltro till siare om sina egna kulturella eller trossystem och avskeda de andras, men människans längtan efter andlig vägledning avslöjade i siffran spåmannen är gemensamt för nästan alla kulturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.