Vad är en röd matta?

En röd matta hänvisar till en röd färgad matta, vanligtvis ganska lång, som skulle byggas ut så att olika dignitärer skulle få det som ansågs vara en lämplig välkommen. Inledningsvis, som i pjäser som Aischylos '5. Talet f. Kr. spela Agamemnon mattan kan ha lila snarare än rött, men det finns motstridiga åsikter om översättning. I Aischylos pjäs, fastställs Agamemnons hustru Klytaimnestra ner en matta, röd eller lila, för att lura sin man att tro att han blir en lämplig välkommen innan hon mördar honom. Agamemnon inte tala om hans misstänksamhet och frestelsen att ilska the Gods av sådan behandling. Liknar den röda mattan är idén om strödde rosenblad på marken, så att fötterna av olika dignitärer, kungligheter, eller andra behöver inte nudda marken med fötterna.

Även om det är tvist om matta färg i Agamemnon , det är ganska troligt att lila mattor skulle ha varit mer standard än röd antikens Grekland och Rom. Lila var den färg från antikens Grekland som var förknippade med kungligheter, med Tyrian lila i antikens Grekland ett av de dyraste färger att köpa. Så tidigt röda mattorna var mer än sannolikt lila mattor. I modern tid är den röda mattan nästan aldrig purpur, och även kungahus kan trampa på en röd än lila matta. Kasta ner en lång röd matta är ett sätt att försäkra viktiga människor att de faktiskt är viktiga, men som Agamemnon konstaterat är ingen dödlig för bra för att få sina fötter vidrör marken regelbundet. Några av de stora röda mattan händelser, såsom Academy Awards, kan ha en mer målmedveten anledningen att välja att matta en sökväg till en teater entré. När damer bära fullängds kappor eller klänningar med tåg, dra klänning på flera hundra meter av smutsig trottoar kan vara oönskade. Skulle en Academy Award vinnare ta emot en utmärkelse med en smutsig klänning, Joan Rivers och andra kommentatorer mode skulle bli chockad.

Vissa hävdar att den röda mattan är nu för mycket används. Istället för att vara reserverade för speciella tillfällen bara, så gott som varje premiär av en film, och nästan alla visar priset, stor eller liten, har en röd-färgade matta, då gästerna gå, teater eller auditorier. Fortsätter ned mattan är ett sätt för aktörer och utövare av andra typer att få uppmärksamhet i media, besvara frågor och ge information om författarna av sina kläder och smycken som vanligtvis lån dyra föremål för stjärnor i utbyte mot marknadsföringsåtgärder uttalanden från stjärnan. Var gång media endast täckte stora röda mattan events, nästan varje kväll på program ägnas åt kändisar och VIP-personer som E! Nyheter , är stjärnor fotograferade vid någon typ av röd matta händelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.