Vad är en renhet Ball?

Renhetsgrad Ball är ett koncept utvecklat av Randy Wilson och hans fru Rita, och den första bollen hölls 1998. Det vore ett misstag att beskriva bollen som en typisk far-dotter dansa, men detta tar upp en del av verksamheten i natten. I stället är det också en natt när fäder löfte att vara ren och skydda deras dotters renhet genom att agera som goda fäder, som moraliska människor, och som utmärkt män. Detta löfte är ofta kristna bygger, och begreppet Renhetsgrad Ball har lanserat ett flertal kopior, särskilt i evangeliska kristna samfund. Det finns ofta missuppfattningen att en Renhetsgrad Ball utgör ett löfte från dottern att stanna ren, eller med andra ord, fortfarande oskuld, till äktenskap. Faktum är att många flickor som går bollen anser att detta är en del av löftet, men Wilson och hans fru säger att avsikten inte ingick i den ursprungliga designen. Stället både hävda, som på en 2007 episod av The Tyra Banks Show , som Renhetsgrad Balls erkänna den enorma betydelsen av fäder för att höja döttrar. De hävdar att de flesta flickor som går vilse i sina unga år eller en tendens mot promiskuitet att göra det på grund av nedläggning eller en trasig relation med en far. Istället för flickor pantsättning renhet vid dessa tillfällen, att pappor löfte vara sann mot sina döttrar, och för att skydda och vägleda dem genom tonåren och tills de gifter sig.

Även om händelsen kan vara ren i uppsåt, det inspirerar ganska negativ reaktion i media på en regelbunden basis. Vissa kallar tanken på pappor pantsättning sig till sina döttrar så nära incest, särskilt när fäder också åta sig att regelbundet "dates" med sina döttrar eller betraktar sig själva som tar plats för en älskare tills en flicka är gift eller engagerade. Andra är bekymrade över döttrar tänkande bollen innebär att de svor sin oskuld till sina pappor. Wilson framhåller detta inte är avsikten med Renhetsgrad Ball, och i stället föreslår att det är ett tillfälle för pappor att öka och lovar att deras döttrar att de kommer att vara god och fäder slag. Genom att sätta exempel för att vara ärlig och äkta män, förhoppningen är att flickorna kommer att leta efter dessa egenskaper när de väljer män. Den typiska Renhetsgrad Ball, åtminstone de som iscensattes av Wilsons innehåller en kväll av dans, middag, och sedan en renhetsgrad löfte från fäder. Flickor dansa med sina pappor under natten, och sedan låg en vit ros på ett kors som symbol för denna renhet löfte. Kvällen är mycket formella, och pappor, steg-pappor eller främjar pappor närvara med någon och alla deras döttrar, från yngsta till äldsta.

För Wilsons, The Purity Ball är bara symboliskt för hur pappor måste interagera med sina döttrar på en daglig basis. Fäder är inte bara tänkt att vara pantsättning renhet men också pantsättning förmyndarskap av sina döttrar, villighet att delta föräldrar, samt vikten av återstående ren i sina liv genom att upprätthålla och leva moraliskt (enligt kristendomen) livsstil. Många människor firar dessa bollar som ett medel för pappor och döttrar att bekräfta goda relationer, och populariteten av Renhetsgrad Ball har spridit sig från många platser i USA för flera europeiska länder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.