Vad är en lokal Post?

En lokal tjänst är en posttjänst som är verksam inom ett begränsat område, t. ex. en stad eller i en särskild region. Lokala tjänster har ofta lägre driftskostnader och snabbare leverans priser än centraliserad postvägarna, vilket gör dem attraktiva för konsumenterna. Flera nationaliserade posttjänsterna fortsätter att erbjuda lokala post service och privata företag i vissa länder även utföra post via lokala post, i nationer där privat hantering av post och paket är tillåtet.

Ursprunget till det lokala post visas att ligga i London i slutet av 1600-talet, när Penny Post infördes. Invånare i City of London kunde skicka material via Penny Post om de reser inom gränserna för London. Penny Post ofta billigare än att skicka mail via andra postvägarna, och den hade fördelen att vara snabb, eftersom material skickas via Penny Post hanterades annorlunda än post rubriken för resten av England.

Residents av många små samhällen kan märka att postboxar ibland har två kortplatser, en för lokal tjänst och en för bortrest post. Lokala post tas till det lokala postkontoret, sorteras och levereras inom en dag i de flesta fall, med brevbärare tar den lokala inlägget längs sina rutter. Däremot bortrest post är vanligtvis skickas till en central processanläggning depå för hantering. Om lokal post hamnar i den bortrest brevlådan kan det ta flera dagar att arbeta sig tillbaka hem.

Scaled porto för lokal post återspeglar det faktum att lokal post kräver mindre resurser än out of town post. Inte alla postkontor erbjuda dessa priser, i United States Postal Service, till exempel, har ett schablonbelopp för brev, oavsett om de reser tvärs över gatan eller över hela landet. I vissa fall kan lokala post komma med leverans samma dag, om ett samhälle har eftermiddag leverans och lokala ex post har fallit ner vid en viss tidpunkt.

I länder där posthantering är bara hanteras av en central post, bud och transporttjänster kan uppstå för att det lokala post. Budfirman tar vanligtvis ut en premie för leverans, lokala eller inte, i motsats till den lägre traditionella lokala post service. Lokala post är oftast erbjuds i små städer, där skyldighet sortering lokala post kommer inte bli alltför betungande. Större städer tenderar att skicka alla sina mail till centralenheten anläggningar för att den höga volymen gör även lokal-only post överväldigande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.