Vad är en latexmask?

en latex mask är ett vanligt inslag på Halloween, där det kan finnas många spöken och gastar på displayen, förutom massor av kända politiska gestalter som kan skrämma eller glädje beroende på politiska preferenser. Dessa masker är också vanligt förekommande på film och ställer film att skapa specialeffekter eller att omvandla aktörer i olika varelser. Många masker finns i butiker och kostym affärer och de kan säljas som latex eller masker gummi.

De flesta latex masker görs utifrån ett mögel. När formen är skapad, latex eller andra ämnen som är syntetiska hälls i formen och får torka. Rygg och främre delar av en hel huvud mask kan vara förenade med olika lim, och när masken är helt bildas och torkade det är målat och dekorerat. Den genomsnittliga latexmask i maskeraddräkt butiken är utformad för att passa de flesta människor, så det inte kommer att utgöra en perfekt passform för en enskild. När skicklig kostymörer vill skapa masker som ser mest realistiska, skapar de masken mögel direkt i ansiktet på den person som kommer att använda latex mask. Detta ger en mycket närmare passa över konturerna av ett unikt ansikte och kanske ser mer verklighetstrogna. Det är online instruktioner för tillverkning av masker hemma, men dessa kräver en hel del arbete, och kanske lite extra hjälp under mögel skapande process, där ansiktet skall vara täckt med material som gör det svårt att se.

Istället för att använda full masker, en del människor köper latex proteser istället, och dessa är allmänt tänkte mer realistiska med specialeffekter världen. De har den nackdelen att kräva direkt fastsättning i ansiktet, vilket betyder att man använder speciella lim, och detta kan vara tidskrävande. Det är oftast enklare att helt enkelt köpa en snygg eller mycket skrämmande latex mask istället för grundläggande folkdräkt. Det finns några förmaningar om att använda latex masker. Bär dem under lång tid kan vara varm och obekväm. Dåligt passande masker kan skymma vision, och får inte vara det bästa valet för unga trick-or-treaters. Dessutom har vissa människor är allergiska mot latex, och även om inte alla latex masker är gjorda av naturlatex, vissa är och kan framkalla allvarlig allergisk reaktion eller mindre hudirritation.

Å andra sidan, i kostym affärer och massor av varuhus under Halloween, många masker är billiga, men vissa kan vara högt i pris. Varje latexmask erbjuder ett sätt att presentera ett dramatiskt annorlunda utseende. Gummimasker tenderar att vara mer varaktig än vanlig plast masker, och kan lätt sparas för framtida Halloweens eller klädedräkt parter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.