Vad är en kristallkula?

en kristallkula är en sfär tillverkad av kvartskristall eller glas, oftast. Klotet är tänkt att projicera bilder av framtiden att en spåkvinnan eller siare i en process som kallas scrying. Liksom många paranormala och esoteriska föremål, är kristallkulan stor del ogillades av västra etablering, eftersom användarna av bollen ofta inte tillåta kontrollerade vetenskapliga tester av deras kompetens. Många hålla kristallkulor som nyheter eller prydnadsföremål, medan andra tar dem på fullt allvar som magiska föremål. har människan längtat efter en förmåga att se in i framtiden för århundraden. Konsten spådom har utövats i tusentals år, och vid något tillfälle folk satt ett högt värde på personer som skulle kunna göra tillförlitliga profetior. Kristaller var bland de många föremål som sa att fokusera koncentrationen av användaren, ökar hans eller hennes magiska kraft och öppnar dörrarna för spådom. Många av de föreställningar relaterade till kristallkulor förknippades med religioner, och ökningen av trosuppfattningar som har anknytning till kristendomen ledde till en nedgång i allvarlig använda kristallkulor.

Förmodligen, någon med klärvoajanta egenskaper kan titta in i en kristallkula och se in i framtiden. Framtiden kan projiceras i form av konkreta bilder eller mer fragmenterat material, beroende på den påstådda förmåga användaren. Många användare av kristallkulor har traditionellt hållit en slöja av sekretess över arbetet, under sken av att skydda den oinvigde från skada. Detta är naturligtvis slöja ger också ett visst mått av auktoritet och härlighet på personen som använder kristallkula.

hedningar och utövare av andra religioner fortsätta att använda kristallkulor och andra scrying verktyg såsom speglar och bassänger. Dessa objekt är ibland kallas "förkunna stenar" eller "scry glasögon," eftersom de används för att visa eller förutsäga framtiden. Fortune rösträknare och mystiker hålla även kristallkulor runt, dels för deras imponerande dekorativa kvaliteter. Den spådom förmågor för alla dessa grupper verkar tveksamt att en del människor, särskilt de som är utbildade i stor omfattning i den vetenskapliga metoden. Detta tvivel kan illustreras av många hånfulla slang som innebär narr av kristallkulor och andra spådom ex. Många kan sarkastiskt frågar "vad kristallkulan säger" om en ganska förutsägbara händelse, till exempel. En populär leksak, petar Magic Eight Ball?, Också roligt på begreppet en kristallkula.

Många ockult butiker säljer kristallkulor, tillsammans med andra spådom tillbehör . Några övade användare anser att endast objekt som är speciellt konstruerade för scrying kan användas som kristallkulor, avskräcker personer från att förvärva föremål som kan ha ursprungligen skapad för andra ändamål. Om du köper en kristallkula enbart för nyhet och prydnad, du är nog säkert med en enkel glaskula från någon marknad. Om du har ett genuint intresserad av scrying och profetera, men kanske du vill skaffa en sanktionerad kristallkula, och du kanske fundera på att studera med någon som tar spådomskonsten allvarligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.