Vad är en kontaktperson?

Du hittar många definitioner av begreppet fokus. Vissa är av vetenskaplig karaktär, medan andra har mer med konst och hem design. Inom vetenskapen, kan begreppet definieras som den plats där ljusstrålar konvergerar. Den kan också användas, liksom i arbetet med laser, för att diskutera det område på vilket en laser är riktad. Om du hade bort laser hår, till exempel, skulle varje hårsäckar utgör en samlingspunkt. dessa nyare definitioner kommer från termen som används i konst, främst inom måleri och teckningar. Tyngdpunkten i en målning är den plats där blickar dras. Detta är ofta den dominerande eller intressant del av en bild. Även om du kan undersöka andra detaljer av en bild /foto eller andra konstverk, kommer dina ögon ständigt leda dig tillbaka till huvud-eller brännpunkten. Tyngdpunkten kan användas för att uttrycka något viktigt tematiskt.

Termen kan sedan tillämpas på arkitektur och design, både interiör och exteriör. Ett hus eller en byggnad kan ha en yttre kontaktpunkt, en som fångar din uppmärksamhet. Rummen kan också ha ett specifikt område av intresse eller inkludera ett dominerande inslag. När du inte uppmärksamma design kan du ibland av misstag har oattraktiv kontaktpunkter, som stora möbler installationer, platser hål i väggar, där färgen inte matchar och et cetera.

Annonsörer arbeta mycket hårt att skapa visuella kontaktpunkter i tryckta annonser och TV, och det gör människor som arbetar i varuexponering och lagra display. Om du någonsin har sett i TV-programmet, America's Next Top Model eller andra liknande, du vet modeller ofta till svars när de inte gör tillräckligt för att visa upp saker som kan vara med i en annons. I en reklamfilm för Cover Girl ®: foundation, till exempel, tog en tävlande upp en stor drink medan du anger en part scen och därmed avleda fokus från makeup. Drycken stället för makeup blev ett oönskat fokus. Focus i en annons försök att vara produkt-centrerad och försöker att inte avleda uppmärksamheten från det viktigaste som annonseras genom att skapa blandade budskap.

Du kan dessutom använda termen fokus punkt för att beskriva poäng eller en huvudpoäng författare vill satsa på i en pjäs. När skriften är bra, den verkliga punkten /punkterna författaren vill göra väl dyka upp och bli den dominerande teman. "Att ha en punkt" i skrift är synonymt med att skapa kontaktpunkter, som kommer att bli ihågkommen av läsaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.