Vad är en gravsten?

En gravsten är en snidad monument som används för att markera platsen för en grav. Du kan också höra gravstenar kallade gravstenar, gravstenar, eller allvarlig markörer, men dessa termer gång som något annorlunda saker. Kyrkogårdar runt gravstenarna världen använder för att memorialize de döda, och ett brett sortiment av exempel finns från enkla monument att utarbeta sådana.

Klassiskt, innehåller en gravsten viss grundläggande information om den avlidne, t. ex. hans eller hennes namn, födelsedatum och födelseort, samt datum och plats för dödsfallet. Vissa gravstenar har också korta meddelanden, inklusive citat från religiösa texter, rader från dikter, eller verser sammansatt speciellt för den avlidne. Om den avlidne var något särskilt märkvärdigt, kan detta också anges på gravstenen, som i "14. Prime Minister of Britain" och "Död räddat hans kamrater från ett sjunkande skepp. " Det är inte heller ovanligt att se ornamentik på gravsten, från hällristningarna som omger texten statyer monterad ovanpå gravsten.

Formatmallar i gravstenar har radikalt förändrats under historiens gång. På 1600-talet, till exempel, omfattade många gravstenar rå och hotfull vers för att skrämma bort gravplundrare, medan 18th century gravar märkta med dödskallar, Crossbones och andra påminnelser om döden. I den 19: e talet började änglar och symboliska sniderier av material såsom vete, murgröna, och liljor vara ganska vanligt. Arkeologer har också funnit exempel på gamla gravstenarna och allvarliga markörer, vilket återspeglar det faktum att människor har velat memorialize och sörja sina döda med formella markörer i tusentals år. kan Utformningen av en gravsten också påverkas av den religion de avlidna. Vissa religioner främja användningen av enkla, tydliga, anspråkslösa gravstenar, tillsammans med blygsamma begravning praxis, medan andra uppmuntra uppförande av utsmyckade grav markörer. Vissa gravstenar innehålla namnen på ett par, eller avsedda att omfatta en familj tomt, gör att människor kan ha begravts tillsammans i döden för att återspegla deras närhet i livet.

Stone såsom marmor, granit eller fieldstone är traditionella materialet för en gravsten, men det är också möjligt att se markörer av betong, trä eller metall. I vissa kulturer är gravsten placerad i spetsen i graven, medan i andra är den placerad vid foten av graven. Ibland kan två markörer används för att tydligt utse huvud och fot i graven. Gravstenar kan också ta formen av cenotaphs, minnesmärken de döda restes på platser där ingen är begravd, kan vara fallet när någon försvinner till havs.

Vissa regioner har blivit känd för sina gravstenar. Westminster Abbey i England, till exempel, är värd för gravar av många framstående britter, tillsammans med ett antal fascinerande gravstenar för att markera sitt slutliga rastplatser. Militära begravningsplatser är kända för enhetlighet och svart på sina gravstenar och markörer minnesmärke, medan Forest Lawn i Los Angeles är världsberömd för mångfalden i sin grav markörer.

Tillverkare av gravstenarna ofta ligger nära till kyrkogårdar, för enkelhetens skull. I regioner där stenristare fungerar inte i närheten av en kyrkogård, begravningsplats personal ofta lämna rekommendationer för särskilda murare, vilket återspeglar en långvarig relation. Detta är speciellt vanligt i kraftigt hanterad begravningsplatserna, där storlek, karaktär och placering av gravstenar kan vara hårt reglerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.